Nooit meer waxen, scheren of epileren? Wel laseren!

laseren

Ontharen:

Zo klaar met al dat waxen, scheren en epileren! Op naar het laseren! Ik neem je mee in mijn strijd tegen de overtollige haren!

Wat is Lasercentrum Biltstraat?

Dit centrum is gespecialiseerd in laserontharen. Ze beschikken over meerdere lasers, waardoor het mogelijk is om de 6 verschillende huidtypen (wit/blank tot donker/zwart) te ontharen. Let wel op dat lichtblonde, witte en rode haartjes niet of nauwelijks behandeld kunnen worden.

Hoe werkt laser ontharen?

Het ontharen met de lasers van Lasercentrum Biltstraat werkt snel en vrijwel pijnloos! De laser geeft een intense lichtbundel af. De haar absorbeert de lichtbundel en zet deze energie om in warmte. De warmte gaat naar het haarzakje en wordt hierdoor kapot gemaakt waardoor er geen nieuw haartje meer kan groeien. Je huid wordt gekoeld door het ingebouwde koelsysteem in de lasers. Zo heb je weinig ongemak, maar wél een maximaal effect. Gemiddeld zijn er 6 tot 15 behandelingen nodig om de haren te verwijderen.

laseren

Voor en nazorg:

Je mag 2 tot 4 weken voor de laserbehandeling de haren niet harsen, epileren of blonderen.

Tijdens de behandeling is het van belang dat er een klein stoppeltje zichtbaar is. Daarom adviseren wij om het te behandelende gebied een paar dagen voor de behandeling te scheren.

Het is beter om voor de behandeling geen parfum of make-up te gebruiken op het te behandelende lichaamsdeel.

Zorg dat het behandelde gebied niet zongebruind is.

Vermijd de zon en zonnebank 4 tot 6 weken vóór de eerste behandeling en gebruik geen zelf-bruinende crèmes.

Verder is het mogelijk dat jouw zorgverzekeraar het verwijderen van haren in het gelaat, vergoed! Dus kijk even je polisvoorwaarden na!

Hoe heb ik het laseren ervaren?

Ik heb een snor! Ja, niet zo’n snor waar je de vlechten in kunt leggen, maar van die akelige haartjes die lekker opvallen in bepaald licht. Je weet wel: naarmate je ouder wordt heeft volgens mij elke vrouw dit probleem. Of heeft de jeugd van tegenwoordig hier ook al last van? In ieder geval: ergernis ten top!

laseren

Ja, waxen en epileren was niets voor mij. Tranen met tuiten gehuild en daarna een kop  als het landschap van de maan! Ontstekingen all over the place. Geen optie dus! Op zoek naar een alternatief!

Ik kwam daarna dus uit op laser ontharen. Eerst een intake gesprek en mijn haren waren rijp om aangepakt te worden. Daarna volgde de eerste behandeling. Pijnloos is het niet, maar ik ben wel wat gewend! Inmiddels ben ik een vrouw! Het voelt als een speldenprik vergezelt met een rode lichtflits. De pijn duurt maar een fractie van een seconde en is daarna weer weg.

laseren

Wat ik wel vervelend vond, was de koeling op mijn wenkbrauwen tijdens het laser ontharen (ja, ik heb er maar gelijk voor gekozen om het rigoureus aan te pakken en mijn wenkbrauwen en oksels ook maar mee te nemen). Mijn voorhoofdsholtes werden bijna bevroren. Maar ja, wie mooi wilt zijn moet pijn (en in dit geval: kou) lijden!

Ik heb nu 6 behandelingen gehad en het gaat super! Wenkbrauwen hebben nog maar een paar keer nodig. Snor en rechteroksel misschien wat meer.

Na mijn laatste behandeling laat ik jullie het definitieve oordeel weten!

7 reacties

 1. Oh wauw! Ik wil dat ook nog steeds een keer laten doen. Jammer genoeg vind ik het toch nog echt iets te duur voor mij.

  • Kiki

   en via de verzekering? Als je aanvullend verzekerd ben, heb je grote kans dat je een vergoeding krijgt!

 2. Ik heb een aantal jaren terug mijn onderbenen en oksels laten doen. Werkte prima, was niet haarloos, maar wel een heel stuk minder haargroei.

  • Kiki

   Bij mij zie je inderdaad wel de blonde haartjes nog. Maar ik wist dat je die nog zou blijven zien. Ik heb in ieder geval niet meer die zwarte snor! 🙂

 3. Het klinkt wel handig dat je het daarna nooit meer hoeft bij te houden. Zelf gebruik ik voor mijn benen een epilator en mij oksels scheer ik onder de douche.

  • Kiki

   ik vind het ideaal! al dat gescheer en gewax. ik was er klaar mee 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *