Bistronoom in Woerden: Genieten met een hoofdletter G!

bistronoom woerden

Ongekende kwaliteit.

Misschien val ik in de herhaling, maar jullie weten inmiddels wel dat ik van lekker eten houd. Een mooi opgemaakt bord kan mij zeer zeker bekoren en als de smaken ook nog op elkaar aansluiten, heb je mij te pakken. Nu kwam ik Bistronoom in Woerden (bistronoom.nl) tegen en ik neem je mee op deze culinaire reis.

Wat is de Bistronoom in Woerden?

In 2016 werd Bistronoom (winnaar Gouden Pollepel 2017) geopend door Jan Cees Graafland en Kirsten Veltkamp. Dit jonge restaurant straalt natuur uit in de zin van: het gebruik van natuurlijke producten, een eigen moestuin en kas en het vele groen dat is verwerkt in het interieur. De witte brigade kookt op hoog niveau en de zwarte brigade zal je van alle gemakken voorzien en informeren over de bijpassende wijnen. Denk nu niet dat het allemaal een formele bedoeling is, want dat is het absoluut niet. Gemoedelijk, informeel en ongedwongen, een geweldige combinatie voor een avondje genieten met een hoofdletter ‘G’.

Het diner.

Bij binnenkomst kregen wij een tafeltje toegewezen met uitzicht op de bar en de open keuken. Onder het genot van een heerlijke cocktail die de toepasselijke naam: “Ik geef je een roosje” had. Een cocktail met rozenlimonade, gin, tijm en citroen. De avond begon goed.

bistronoom woerden

Amuses.

Meestal sta ik niet echt stil bij de amuses, maar in dit geval maak ik een uitzondering, want we kregen een klein stukje diamanthaas, dat we zelf nog moesten bakken op een hete steen. Origineel, leuk en lekker.

bistronoom woerden

Het voorgerecht.

We begonnen met gerookte ossenworst met mosterd roomijs, groene kruiden en aardappel. De mosterd roomijs was zeer verrassend en paste perfect bij de ossenworst. Het was een geweldige smaakcombinatie met verse ingrediënten. Daarbij kregen we een glas Sula. Dit is een indiaanse Sauvignon Blanc. En nu hoor ik je denken: Indiaanse? Yep, en hij smaakte voortreffelijk bij het gerecht.

bistronoom woerden

Het tussengerecht.

Daarna was het tijd voor het tussengerecht. Dit was een rillette van eendenbout met crispy rijst noodles, komkommer en kabayaki. De krokante rijst noodles waren een verrassing bij binnenkomst in de mond. In combinatie met het zoute van de eendenbout en het zuurtje van de komkommer en de kabayaki was het een heerlijk gerecht. Wat ik wel een minpuntje vond is dat het op een wit bord werd gepresenteerd, terwijl het gerecht ook wit was (aan de bovenkant), ik zou kiezen voor een gekleurd bord. Maar dat is natuurlijk een persoonlijke keuze.

bistronoom woerden

Het hoofdgerecht.

Als hoofd kregen we rode mul met venkel, gepofte quinoa, groene algen, ui en knolselderij. De rode mul was mooi op smaak en goed gegaard. In combinatie met de venkel, ui en knolselderij was het een ware smaaksensatie.

bistronoom woerden

Het dessert.

Meestal ga ik wel voor een kaasplankje, maar in dit geval hadden ze ook een kaasdessert. En deze kan ik je zeker aanbevelen. Dit was serieus goddelijk. Of een engeltje over je tong pieste. Parmezaanijs, vijg, zouthout en brickdeeg maakte dit gerecht tot een ware sensatie. Zoet en zout sloegen in perfecte harmonie, de handen ineen. Alleen weer 1 klein kritiekpuntje (sorry, ik wil niet lullig doen natuurlijk), weer het witte gerecht op een wit bord. Ik zou dan toch echt gaan voor een gekleurd bord. Maar no hard feelings off course. Mijn tafelgenote had een kaasplankje met kaas van de plaatselijke kaasboeren/boerinnen met olijvenbrood en compote.

bistronoom woerden
bistronoom woerden

Conclusie Bistronoom in Woerden.

Ik kan maar 1 ding zeggen: wat een geslaagde avond was dit. De gerechten waren zeer smaakvol en verrassend. De wijnen werden met zorg uitgekozen en pasten perfect bij het diner. De bediening was zeer vriendelijk en had duidelijk passie voor het vak. Gedegen informatie over de wijnen en goede uitleg over de gerechten, maakten dit een voortreffelijke avond. Van mij krijgen ze dan ook zeker een 9.

42 reacties

 1. Grappig. Alsof er een engeltje op je tong piest. Dat zei en zegt mijn vader regelmatig (echte Utrechter). Het klinkt als een feestmaal en wat een heerlijke combinaties. De cocktail daar heb ik nu al zin in 🙂

  • Kiki

   ik kom ook uit de buurt van Utreg, dus daar zal het wel aan liggen 😉

 2. Ik vind de naam van de cocktail al zo leuk: ‘Ik geef je een roosje’. En hij ziet er zo mooi uit. Net een feestje in een glas.

 3. Krystle/Batboy

  Ik heb nog nooit een kaasplankje als dessert gehad. Dit ziet er allemaal super uit zeg. Moet mijn man mij maar eens op date nemen;)

  • Kiki

   hahaha, goed plan 😉 het kaasdessert was ook te gek!

 4. Mooie foto’s! Hmm..het ziet er allemaal echt heerlijk uit! Ik hou ook ontzettend veel van uit eten & gewoon lekker eten. Kon ik maar elke week uit eten hihi.

 5. Het ziet er allemaal heerlijk uit. Meteen de website bekeken wat de vegetarische opties waren en die klinken ook erg lekker! Wellicht dat ik er binnenkort eens een kijkje ga nemen.

  • Kiki

   zeker de moeite waard om een keertje om te rijden 😉

 6. Dat ziet er lekker uit. Ik ben dol op lekker eten en uiteten graag ik regelmatig doen

 7. Oh wauw!! Wat ziet het eten er heerlijk uit op de foto’s!
  Kan me goed voorstellen dat het zeer goed gesmaakt heeft!

  Altijd fijn om dit soort reviews te lezen!

  • Kiki

   mocht je een keertje in de buurt zijn, is het zeker aan te raden!

 8. Wat ziet dat er heerlijk uit. Zeker een hoofdletter G waard. Wat ziet de cocktail er heerlijk uit.

  • Kiki

   de cocktail heet: ik geef je een roosje. en hij was verrukkelijk.

 9. Wat ziet dat er lekker uit allemaal! Ik krijg er spontaan honger van 😉

 10. Leeeeuk! Nu heb ik ook weer zin in een date night. Het eten ziet er echt lekker uit. Jammer dat Woerden zo’n eind weg ligt voor ons. Maar zal het onthouden.

 11. Hmm lekker hoor. Ik ben echt dol op meer gangen gerechten. Jummie. Iedere keer weer zo benieuwd naar de volgende gang.

  • Kiki

   ik ook. en die smaakcombinaties zijn echt heerlijk

 12. Lipstickencupcakes

  Wat leuk zo bakken op een hete steen. Doet mij denken aan het mini chorizo worstje dat ik zelf moest bakken onder een vlammetje.

 13. Goed om te weten! Woerden ligt vlak bij ons, en dit restaurant kennen we nog niet. We gaan wel regelmatig naar La Payuca in Woerden.

  • Kiki

   oh, die ken ik niet, maar bistronoom is echt de moeite waard om een keertje heen te gaan

 14. Wauw dit ziet er heerlijk uit! En gezellig! 😀 Maar een kaasplank als dessert … daar zeg ik toch neen tegen ^^ geen kaaseter hier 🙂
  – xx Daisy

  • Kiki

   Oh, wat jammer, want het kaasdessert was echt goddelijk. Maar ja, er zit wel kaas in 😉 xxx

 15. Ziet er heerlijk uit! Na mijn maagverkleining vind ik uit eten niet meer leuk, kan er zo weinig van op hahaha

 16. Ik woon niet zo gek ver van Woerden vandaan. Ik ga mijn lief eens aansporen daar een keertje te gaan eten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *