L’Entrée: de huiskamer van Savarin, waar je ongedwongen kunt genieten.

L'Entrée

Genieten maar.

Eten op hoog niveau, wie wilt dit nu niet?! Ik in ieder geval wel en aangezien ik geen keukenprinses ben, ben ik ‘genoodzaakt’ dit elders te zoeken. Dit keer neem ik je mee naar L’Entrée in Rijswijk, Het zusje (of broertje, hoe je het ook wilt zien) van Savarin.

Wat is L’Entrée?

Misschien ken je Savarin wel, een restaurant op topniveau aan de rand van Rijswijk. Ook heeft het een hotel en een spa, genieten met een hoofdletter ‘G’ dus! Nu hebben ze er een zusje/broertje bij, dat ook wel de “huiskamer van Savarin” wordt genoemd, namelijk: L’Entrée. Dit restaurant zit (hoe kan het ook anders) bij de ingang van Savarin en is bedoeld om ongedwongen te kunnen genieten van negen uur in de ochtend tot sluit. Onder het genot van een heerlijk kopje koffie of een lekker glas wijn, kun je genieten van “eenvoudige”, maar smakelijke gerechten.

Restaurants op hoger niveau.

Mijn tafelgenoot en ik reden op een druilige dinsdagavond af naar Rijswijk, waar wij warm werden onthaald door de maître van L’Entrée. In het restaurant hangt een warme en comfortabele sfeer. Wij namen plaats aan een tafeltje en onder het genot van een heerlijk glaasje bubbels konden wij de kaart bekijken. Ze hebben het over eenvoudige gerechten, maar ik denk dat dat niet volstaat. De gerechten zijn Frans georiënteerd en hebben klassieke touch. Alles behalve eenvoudig te noemen. Wij begonnen dan ook met een charcuterie van heerlijke worstsoorten en een selectie Franse kaasjes. Dit beloofde een mooie avond te worden.

L'Entrée
L'Entrée

Het Diner.

Ik moet even wel heel eerlijk zijn, de tafeltjes zijn vrij klein om met z’n tweeën aan te kunnen eten. Hier moeten ze echt nog even naar kijken om dit te verbeteren, maar dat mocht de pret niet drukken.

Het Voorgerecht.

Als voorgerecht koos ik de steak tartare en mijn tafelgenoot de escargots. Deze gerechten zijn te bestellen in klein of grote portie. De steak tartare was mooi op smaak en het gepocheerde eitje droop over het gerecht heen. In 1 woord: heerlijk. Ook de escargots waren mooi op smaak en met een beetje brood erbij was het gerecht af.

L'Entrée
L'Entrée

Het Tussengerecht.

Hierbij koos ik voor de bouillabaisse en mijn tafelgenoot voor de gegratineerde uiensoep. Zelf ben ik niet zo van de uiensoep, maar volgens mijn tafelgenoot was het heerlijk. Eevenals de bouillabaisse. Verse vis maakte de soep compleet. Vergezeld met een heerlijk krokant broodje met rouille (de traditionele Franse variant van aioli) was het een zeer zeker een geslaagd gerecht.

L'Entrée
L'Entrée

Het Hoofdgerecht.

Als hoofdgerecht koos ik de bavette met bearnaissesaus en mijn tafelgenoot de gekonfijte eendenbout. Mijn bavette was echt perfect gegaard, precies zoals ik hem graag heb: rare/medium. Mooi zacht vlees met een heerlijke smaak. Een zeer goede keuze. Mijn tafelgenoot had de eendenbout, waar ze zeer over te spreken was. Hij viel letterlijk van het bot af en was heerlijk mals. Vergezeld met bijgerechten als een pasta en een salade, hadden we de tafel volstaan. Hierbij is het dus van belang om iets grotere tafels neer te zetten.

L'Entrée
L'Entrée

Het Dessert.

Toen we vooraf de kaart kregen zag ik eigenlijk al gelijk wat ik als dessert zou nemen: eiwitschuim in vanillesaus. Je kunt mij namelijk begraven onder eiwitschuim, heerlijk!! Dus ik hoefde niet lang na te denken. Mijn tafelgenoot daar en tegen wel, maar die ging uiteindelijk voor de Savarin’s Tulband met sinaasappel. Mijn dessert was echt goddelijk. Haven on a plate. Het dessert van mijn tafelgenoot was ook lekker, maar de tulband was iets aan de droge kant. Jammer, maar helaas.

L'Entrée
L'Entrée
Conclusie L’Entrée.

In een warme, ongedwongen sfeer kun je hier heerlijk eten. Als de tafeltjes wat groter worden, is het helemaal een aanrader. De gerechten waren vers en mooi op smaak. Bijpassende wijnen werden met zorg uitgekozen door zeer vriendelijk personeel. Ik geef ze daarom ook een 8,5.

Nu ben ik benieuwd: houd jij van slakken en andere delicatessen? 

30 reacties

  1. Ziet er echt overheerlijk uit, hier zou ik wel een keertje willen eten. Plek naar mijn hart

    • Kiki

      zeker de moeite waard!! En als je wilt blijven overnachten, kan dat ook 😉

  2. Lipstickencupcakes

    De gerechten zien er erg lekker uit. Krijg er trek van.

  3. Klinkt als een heerlijke plek om te eten! En het zag er ook nog eens mooi uit!

  4. Ik ben niet zo’n fan hiervan vrees ik, al ziet de bavette er heerlijk uit.

  5. Slakken zou ik persoonlijk niet zo snel eten denk ik, maar de andere gerechten zagen er wel erg lekker uit.

  6. Eigenlijk ben ik helemaal geen fan van sinaasappel, maar ik zou het dessert graag eens proeven!

  7. dat ziet er heerlijk uit.. ik hou ook niet van (te) kleine tafeltjes of tafels te dicht naast elkaar zodat je bij de buren mee kunt kijken/eten/kletsten

    • Kiki

      ja, dat laatste vind ik echt verschrikkelijk. Ooit eens in een all you can eat restaurant gegeten waarbij de tafeltjes zo dicht op elkaar stonden dat ik bijna op de schoot van mijn buurvrouw zat. erg vervelend

  8. Mieke | mieksmind

    Het water loopt me in mijn mond, yummy zeg! (behalve de escargots)

  9. Dat ziet er allemaal heerlijk uit. Ben zelf erg fan van bavette, dus die zou ik dan zeker ook proberen 🙂

  10. Heerlijk zeg! Het water loopt mij al in de mond. Slakken eet ik zeker 🙂

  11. Juliette

    Ik eet geen vlees maar klinkt als een goed restaurant. Zouden ze ook vegetarische opties hebben?

  12. Ik houd niet van slakken. Laatst wel een luxe ervaring gehad met kleine hapjes in een skybar restaurant.

  13. Wat een uitgebreide menu – vooral de uiensoep doet me er aan denken dat het lang geleden is dat ik die nog gegeten heb 🙂

  14. lekker uitgebreid en het ziet er ook echt heerlijk uit!! uiensoep heb ik nog nooit gegeten trouwens haha

    • Kiki

      je moet echt wel goede uiensoep nemen, anders is het niet lekker 😉

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *