Keuken inspiratie, wat willen wij wel en wat juist niet?

keuken inspiratie

Zoals je misschien al wel hebt kunnen lezen zijn mijn vriend en ik bezig met het kopen van een huis. Helaas door de coronacrisis zal het even worden uitgesteld, maar dat neemt niet weg dat wij al wel wat inspiratie aan het opdoen zijn in bijvoorbeeld keukenland. Wat willen wij nou eigenlijk wel en wat juist niet?

Zitten wij op 1 lijn?

Een aantal weken geleden (toen we nog vrolijk met z’n allen naar buiten mochten en er nog niets aan de hand was), zijn mijn vriend en ik eens gaan shoppen om keuken inspiratie op te doen. Wij verschillen best wel van smaak qua inrichting, dus ik vreesde het ergste, maar wat bleek: op keukengebied zitten we gelukkig op 1 lijn! Wat een pak van mijn hart was dat.

Witte keuken, zwarte keuken…

We houden allebei niet van een landelijke keuken. Dus dat was al gelijk een no-go!

landelijke keuken

Het moet strak en modern zijn! Waar wij al gelijk over eens waren was dat wij graag een zwarte keuken willen. Of in ieder geval met zwarte accenten. Denk hierbij aan een (mat)zwarte kraan en spoelbak en een zwart werkblad (mag eventueel met een werkje erin). Als het even kan, willen we ook graag een kookeiland met een geïntegreerd afzuigsysteem.

afzuigsysteem

En als klap op de vuurpijl: een wijnkast. Maar voor de rest hebben we niet veel wensen hoor.

We hebben daarbij ook gemerkt dat de keuze reuze is. Alles kan op keukengebied, je kunt het zo gek maken als je zelf wilt, maar we hebben natuurlijk wel een budget.

Wat is Grando?

Eén van de zaken waar wij even naar binnen liepen was: Grando keukens & bad. Dit bedrijf onderscheidt zich van de rest door goede service en uitstekende kwaliteit. Het bedrijf bestaat inmiddels al 55 jaar en daardoor hebben ze de nodige skills op het gebied van montage en advies ontwikkeld. Dat vonden wij al gelijk een pre, omdat wij toch wel wat wensen hebben.

 • keuken
 • keuken
 • keuken

Wat wij ook echt heel belangrijk vinden is de montage. Wij willen niet zelf lopen klungelen (ik denk dat we dan namelijk ook weer het huis kunnen verkopen i.v.m een relatiebreuk) en daarom laten wij dat graag over aan een goed en betrouwbaar bedrijf. Qua prijs zitten ze een beetje op dezelfde lijn als meerdere keukenboeren. Het is natuurlijk helemaal aan jou wat jouw wensen zijn en je kunt het zo gek maken als je wilt, dus een prijsindicatie is moeilijk te geven.

Alles op een rijtje.

Qua keukens zitten we dus op 1 lijn. Daar zijn we al over uit:

 • Zwarte keuken of in ieder geval zwarte accenten zoals een (mat)zwarte kraan (liefst quooker) en spoelbak.
 • Zwart werkblad met eventueel een werkje erin. Marmer look mag ook.
 • Grijs/zwart of witte kasten, wat goed aansluit bij een moderne keuken.
 • Greeploze kasten, van een materiaal waarbij je de vingerafdrukken niet ziet.
 • Inductiekookplaat met geïntegreerd afzuigsysteem.
 • Als de mogelijkheid er is: een kookeiland met een verlenging/bar.
 • Een wand met alle inbouwapparatuur, eventueel geïntegreerd in de muur.
 • Een niet al te grote wijnkast.

We weten natuurlijk wel dat we misschien een compromis hier en daar moeten gaan doen, omdat we anders flink over ons budget heen gaan. Daarnaast hebben we ook besloten dat als er in ons nieuwe huis een goede en mooie keuken zit, we deze erin laten zitten en er eventueel alleen wat accenten in aan gaan brengen. Dat scheelt weer in de kosten.

Misschien loop ik flink op de zaken vooruit, laten we eerst een huis kopen, maar dromen mag toch?!

Wat voor een keuken hebben jullie?
Foto’s: van Grando.nl en Pexels (Curtis Adams, Saviesa Home, Cottonbro en Pixabay)

30 reacties

 1. Wij hebben een paar jaar geleden een nieuwe keuken gekocht. Met groot werkblad in grijs/zwart en de kastjes wit. Gekozen voor goede apparatuur als een Amerikaanse koelkast en Boretti gasfornuis. Nog elke dag super blij mee. Leuk om samen zo bezig te zijn en veel succes met het zoeken naar een nieuwe woning!

  • Kiki

   dank je wel. een amerikaanse koelkast is zeker ook een optie hier 😉

 2. Joanne

  Wij hebben een moderne witte keuken met een donker blad.

 3. Wij hebben een moderne keuken, deze zat er al in toen wij hier kwamen wonen . Op zich is hij wel ok, maar niet echt mijn smaak. Ik zou gaan voor een industriële keuken.

 4. Ik vind een matzwarte wasbak ook echt super mooi. En die kraan waar kokend water uit komt is zeer zeker ideaal! 🙂

 5. Wat fijn dat jullie op een lijn zitten wat het betreft de keuken stijl. Ik ben juist meer van het landelijke haha

  • Kiki

   hahaha, grappig dat iedereen zo’n andere smaak heeft, maar goed ook 😉

 6. Fijn dat jullie op 1 lijn zitten…moet ook wel want een keuken is een grote uitgave…en iets wat lang mee gaat

 7. Oh het lijkt me heerlijk om een keuken helemaal zelf uit te mogen kiezen! Wij moeten het nu nog doen met een simpele keuken in ons huurhuis. Als ik hier iets aan zou mogen veranderen is het meer opbergruimte.

  • Kiki

   dat heb ik nu dus ook in mijn huurflatje, erg weinig opbergruimte

 8. hier gewoon een standaard keuken die wij wel anders hebben verbouwd als dat hij stond, wij hebben een huurhuis dus ga daar geen luxe keuken in laten zetten. deze is verder prima en ben er blij mee al zou ik nog wel een keer de kleur willen veranderen

 9. Frederique

  Ik heb niet zo’n leuke keuken, we hebben dan ook een huurhuis dus ben niet van plan om er veel aan te doen. Toen we nog een koophuis hadden hadden we een mix van landelijk (haha ja ik houd er wel van) en kleurrijke folklore-achtige accenten. Daar houd ik dus ook het meeste van.

 10. Wat fijn dat jullie op 1 lijn zitten qua wensen! Dat scheelt echt al de helft. Een marmer lookje in het werkblad lijkt mij ook wel wat.

 11. hahaha dat probleem van ieder een andere smaak hebben wij hier ook. Onze keuken zat er (gelukkig) al in en was vrij nieuw toen we dit huis kochten. Maar ik denk dat we toch echt wel even moeten discussieren als we een nieuwe willen gaan laten plaatsen haha. En dromen mag inderdaad. Misschien heb je net als ons wel geluk bij het kopen van jullie huis haha. Succes in ieder geval.

 12. Het helpt denk ik al enorm als je weet wat je niet wilt. Ik vond het leuk om jouw wensen te lezen, ook omdat ik waarschijnlijk juist exact de tegenovergestelde keuze zou maken : ) Landelijk en niet strak onder andere.

 13. Bouchra

  We hebben een witte keuken met een beige werkblad. We houden wel van strak.

 14. Mandy

  Ik en mijn vriend zijn nu 2,5 jaar samen en we hebben het niet vaak over samen wonen (nog niet) maar we bespreken wel heel vaak onze dromen qua huizen en we willen toch wel heel graag een kookeilandje en qua keukens zijn er zoveel verschillende mooie dingen!

  • Kiki

   ja, er is zo veel. zitten jullie wel op 1 lijn verder qua stijl?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *