seletti

Seletti en CTRLZAK, East meets West, een unieke samenwerking!

East meets West.

Zoals jullie nu inmiddels wel weten ben ik dol op design met een twist. Zo kwam ik het merk Seletti tegen en wat word ik daar happy van!

Wat is Seletti?

In 1964 is dit Italiaanse bedrijf opgericht door Romano Seletti in Cicognara, Mantova. Dit familiebedrijf ontwerpt de meest prachtige meubelen en accessoires. Deze producten bevatten een mengelmoes van kunst met dagelijkse functionaliteit. Uniek in zijn soort. In samenwerking met verschillende designers, brengen ze ook collecties op de markt. 1 van deze samenwerkingen is met het design duo: CTRLZAK Art. Natuurlijk heeft Seletti nog veel meer mooie producten, maar neem zelf maar eens een kijkje op hun site en laat je verrassen!

CTRLZAK Art:

Thanos Zakapoulos en Katia Meneghini hebben dit bedrijf opgericht. Dit Italiaans-Grieks Duo haalt hun inspiratie uit hun reizen en ervaringen die ze opdoen. Cultuur en traditie staat bij hun hoog in het vaandel. Zij hebben in samenwerking met Seletti de Hybrid collectie bedacht.

seletti
 

Dit servies beeldt het contrast uit tussen Oosterse en Westerse tradities. Eigenlijk worden twee unieke stukken servies samen gevoegd tot 1 geheel. Door een scheidingslijn en het verschil in hoogtes en patronen is duidelijk te zien dat het product uit twee delen bestaat. Ze maken gebruik van echt Bone China porselein dat vaatwasbestendig is. De Hybrid collectie bestaat uit oa mokken, fruit schalen, vazen, borden etc.

seletti
 

Seletti (en in dit geval de Hybrid collectie van CTRLZAK) is te koop bij een select aantal webshops en winkels in Nederland. 1 daarvan is Puur Design & Interieur.

Puur Design & Interieur:

Puur Design & Interieur verkoopt designmeubelen, karpetten, accessoires, verlichting en raamdecoratie van bekende merken maar ook eigen ontwerpen zijn opgenomen in de collectie. Tevens helpen zij jouw om je ideale interieur te realiseren. In Eindhoven hebben ze een showroom van 500 m2, maar je kunt ook de collectie aanschaffen via de webshop.

Waarom Seletti en de Hybrid Collectie?

Ik ben een groot fan van Design met een achterliggende gedachte. Unieke en originele stukken trekken altijd mijn aandacht. Ik vind Chinees porselein en Delfts Blauw erg mooi, maar toen ik de samenwerking van Seletti en CTRLZAK zag, was ik meteen verkocht. Deze samenwerking is origineel, gedurfd, uniek en smaakvol. Iets wat je niet dagelijks ziet. De vaas die ik tegen kwam, MOEST ik hebben. Wat is hij prachtig! De tekeningen in de vaas zijn echt mooi, de gouden details horen erbij en de twee verschillende hoogtes maken deze vaas helemaal af. Een pronkstuk in mijn kamer!

seletti seletti seletti

2 Reactie's

Geef een reactie