pink gellac

Pink Gellac of toch gewone nagellak?

Ik ben sinds een aantal weken begonnen met een nagelstyliste opleiding, super leuk om te doen, alleen door de corona crisis ligt dat nu even stil. Voor mijn eigen nagels ga ik altijd naar een nagelsalon, want zelf klooien aan mijn eigen nagels, gaat denk ik niet goed komen. Of ik moet de rest van de corona crisis handschoenen dragen, wat misschien niet eens zo’n slecht idee is met de verspreiding, maar dat is weer een ander verhaal. Nu heb ik dus een enorme uitgroei en wilde ik daar wat aan doen. Pink Gellac to the rescue (hoop ik).

Wat is Pink Gellac?

Dit Nederlandse merk is een bekend fenomeen op het gebied van salonkwaliteit gel nagellak. Het verschil tussen gewone nagellak en gel nagellak is dat gel nagellak moet worden uitgehard onder een LED lamp (voor 60 seconden) of UV lamp (voor 120 seconden). Het voordeel is dat je voor 14 dagen, prachtige nagels hebt. Ze hebben meer dan 150 kleuren in hun assortiment en iedere 3 á 4 maanden komt er weer een nieuwe collectie om de hoek kijken.

pink gellac

De nieuwste collectie.

Eén van de nieuwe producten is de Limited Edition Sustainable LED Manicure set in de varianten: Colour Splash, Neutral Sense en Dashing Glace. Het voordeel van deze nieuwe setjes is dat het niet getest is op dieren, cruelty free zijn en de verpakkingen zijn gemaakt van 100% recyclebaar papier. Daar worden we blij van! De set bestaat uit een LED lamp, primer, 1 kleurtje, base – en topcoat en toebehoren. Zo kun je zelf thuis gelijk aan de slag. Ik heb gekozen voor de Neutral Sense, want ik wilde graag een keertje een nude kleurtje, aangezien ik altijd hysterische nagels heb. De prijs is nu ook leuk, je krijgt namelijk een korting van 35%: van €122 voor €79.

starterskit

Aan de slag.

Ik kreeg het snel binnen en ben maar gelijk aan de slag gegaan. Aangezien ik eerst een acryl laag van mijn nagels af moest halen, was ik wel een tijdje bezig. Daarna aan de slag met de nagellak. Gelukkig had Pink Gellac een instructieboekje erbij gegeven, waardoor ik precies wist wat ik moest doen. Het ging allemaal vrij makkelijk, de vraag is of het heel netjes en goed is gegaan? Nope, ruimte voor verbetering zou ik zeggen, maar ik denk dat ik voor de eerste keer niet mag klagen, toch?

 • nude gellac
 • gellac

Voor – en nadelen gellac.

De voordelen zijn echt dat het lang en goed blijft zitten. Het nadeel is dat het een pokke werk is om het eraf te krijgen. Daarnaast is het niet echt fijn voor je nagels. Toen ik in het begin gellac liet zetten bij een nagelstudio, merkte ik na een tijd dat mijn gewone nagels erg breekbaar en zacht werden, maar dat mag allemaal de pret niet drukken, want: i love pretty nails!

Gebruiken jullie gellac of nog steeds gewone nagellak?
Tags:
31 Reactie's
 • rachel
  Geplaatst op 17:22h, 16 april Beantwoorden

  ik vind het ideaal maar inderdaad een pokke baan om het eraf te krijgen en daarom gebruik ik het gewoon niet meer haha. nagels moeten bij mij snel snel want ik beppie zooooo geen geduld hebben 😉

 • Mieke Weijers
  Geplaatst op 18:19h, 16 april Beantwoorden

  ik heb er ook moeite mee om het eraf te halen.! Ben nu weer ff terug op gewone nagellak. Is toch gemakkelijker afhalen maar idd. Blijft maar een weekje redelijk mooi.!!
  Groetjes Mieke

  • Kiki
   Geplaatst op 16:45h, 20 april Beantwoorden

   het is inderdaad makkelijker om het dan eraf te halen 😉

 • Simone
  Geplaatst op 19:42h, 16 april Beantwoorden

  Ik laat normaal altijd gel zetten via een vriendin en dan komt er ook kleur met gellak van dit merk op. Helaas nu alles eraf door Corona,m, maar verheug me er wel weer op!

  • Kiki
   Geplaatst op 16:45h, 20 april Beantwoorden

   ik ook, kan niet wachten tot dat mijn nagelstyliste weer open gaat, hoef ik zelf niet meer te prutsen

 • Lodi
  Geplaatst op 09:18h, 17 april Beantwoorden

  Wat leuk dat je een opleiding doet tot nagelstyliste! Ik gebruik altijd gewone nagellak. Ik heb wel gellac, maar ik denk dat dit nep is ( voor een paar euro bij de Kruidvat) wat echt lang blijft het nooit zitten. Dat is bij mij altijd wat met nagellak, want ik klim, dus een keer naar de klimhal en ik moet mijn nagels weer doen 🙂 Ik vind fel gekleurde nagels wel heel erg leuk staan.

  • Kiki
   Geplaatst op 16:44h, 20 april Beantwoorden

   ja, als je klimt is nagellak niet echt fijn 😉 maar gellac blijft wel langer zitten misschien?

 • Jasmina
  Geplaatst op 09:44h, 17 april Beantwoorden

  Ik moet echt kappen met nagels bijten..kan ik.die leuke gellakjes ook eens gebruiken

  • Kiki
   Geplaatst op 16:43h, 20 april Beantwoorden

   ik was ook een enome nagelbijter, nu gelukkig een stuk minder door de gellac die erop zit

 • Joyce - SomedayTodayNL
  Geplaatst op 09:47h, 17 april Beantwoorden

  Ik liet mijn nagels ook altijd doen in een salon, ik mis dat echt nu! Nu ik niks op mijn nagels heb merk ik ook wel dat ze wat breekbaar en minder sterk zijn. Met gellak erop valt dat minder op.

 • Nicole Orriëns
  Geplaatst op 10:40h, 17 april Beantwoorden

  Ik ben trouwens benieuwd: ga je je werk maken van nagelsstyliste zijn?

  • Kiki
   Geplaatst op 16:42h, 20 april Beantwoorden

   ik denk het wel. Maar dat kan pas als mijn vriend en ik een huis hebben, dan ga ik waarschijnlijk aan huis wat werken

 • Frederique
  Geplaatst op 10:45h, 17 april Beantwoorden

  Gewone nagellak. Ik heb er niet zoveel verstand van namelijk. Zo’n opleiding lijkt me wel heel tof.

 • Caroline
  Geplaatst op 11:01h, 17 april Beantwoorden

  Ik ben groot fan van de Essence last & go gel nail polish. Ik gebruik eerst de extreme last base coat, dan 2 laagjes van de nagellak zelf en tot slot een laagje extreme shine top coat. De voordelen zijn: super goedkoop, makkelijk aan te brengen, geen lamp nodig. Het blijft bij mij zo’n 1 tot 2 weken zitten en met een milde nail polish remover is het zo weer verwijderd. Een ander groot voordeel is dat mijn nagels mooi blijjven. De nadelen? hummmm… die kan ik zo gauw niet bedenken 😉

 • Linda Meester
  Geplaatst op 15:32h, 17 april Beantwoorden

  Ach, ik ben er te laks voor. Ik moet hoog nodig weer eens mijn nagels lakken

  • Kiki
   Geplaatst op 16:40h, 20 april Beantwoorden

   ik stel het ook vaak uit hoor 😉

 • girls-things
  Geplaatst op 12:17h, 18 april Beantwoorden

  Ik gebruik ook altijd Pink Gellac. Echt zo fijn en mooi. Die roze kleur is super cute!

 • Amy
  Geplaatst op 14:51h, 18 april Beantwoorden

  Ik gebruik de producten van Pink Gellac sporadisch, vooral op momenten waarop ik zeker wil zijn dat mijn nagellak écht goed moet blijven zitten. Indien ik gewoon thuis ben en de tijd heb om te lakken kies ik voor een standaard lakje.

  • Kiki
   Geplaatst op 16:40h, 20 april Beantwoorden

   ik ben niet zo goed in het lakken bij mezelf 😉

 • José
  Geplaatst op 10:54h, 20 april Beantwoorden

  Wat een mooi resultaat! Zelf gebruik ik zo af en toe gel lak. Ik kan het zelf alleen ook niet zo goed, dus ga liever naar een salon. Het zelf nagels lakken vind ik trouwens wel echt ontspannend werken. 🙂

  • Kiki
   Geplaatst op 16:39h, 20 april Beantwoorden

   oh, ik niet, duurt voor mij te lang om het bij mezelf te doen 🙂

 • Marsha
  Geplaatst op 20:48h, 20 april Beantwoorden

  Ik vind het er goed uitzien! De eerste keer dat ik het deed was het echt drama whuaha. Allemaal druipers.

 • Mieke | Miek's Mind
  Geplaatst op 08:41h, 21 april Beantwoorden

  Het blijft langer en beter zitten en het staat een stuk netter. Is wel even een klusje om voor te zitten met resultaat mag er altijd zijn

 • Renata
  Geplaatst op 00:51h, 05 juni Beantwoorden

  Ik hou het voorlopig bij gewone nagellak, maar wel met een extra laag om te fixeren

Geef een reactie