Pareltje.
Tja, lekker eten is nu eenmaal echt een ding bij mij. Ik ben dol op mooie, verse producten zoals zwezerik, kreeft, coquilles en een goed stukje vlees. Maar je kunt mij ook wakker maken voor een lekker patatje hoor. Ik ben niet alleen maar een luxepoes! Soms kom je een restaurant tegen dat echt een pareltje is en dit keer kwam ik hem tegen in Den Haag! Restaurant Pearl, een pareltje, zoals de naam al doet vermoeden.
Wat is Restaurant Pearl?
Restaurant Pearl is gevestigd in het Hilton in Den Haag. Het ligt in het centrum, dus goed bereikbaar. Het interieur is geïnspireerd op “Meisje met de parel”. Een meesterwerk van niemand minder dan Johannes Vermeer. De naam “Restaurant Pearl” is dus een logische verklaring. De witte brigade wordt aangestuurd door Frank Uphoff, een chef die samen met topslager Piet van den Berg van Nice to Meat, de beste vleesproducten van de Hollandse MRIJ-koeien voor je klaarmaakt. Naast een uitgebreide (lokale) bier – en wijnkaart hebben ze ook nog heerlijke cocktails. Dus voor iedereen is er wel wat.
Het diner.
Het restaurant is ruim opgezet en hip ingericht. Wij besloten om lekker op het terras het diner te nuttigen, omdat het stralend weer was. We begonnen met een heerlijk wijntje en de avond ging van start.
Het Voorgerecht:
We begonnen het diner met Charcuterie en Bites. Een selectie voorgerechten die je samen kunt delen. Daarbij werd onder andere Duke of Berkshire Buikspek met zuurkool geserveerd, San Danielle Ham met uiencompote en een overheerlijke Pate met foie gras en pistache nootjes. Het buikspek smolt op je tong, zo zacht was het en de Pate is echt een aanrader om te nemen als je daar bent. Het zachte van de foie gras en de crunch met de pistache nootjes maken het een ware smaakbeleving!
Het Hoofdgerecht.
Helaas moest ik rijden, dus voor mij geen wijn meer, maar daar hebben ze een leuk alternatief voor: een alcoholvrije cocktail dat goed bij vlees past met onder andere gember, munt en citroen.
Omdat het restaurant voornamelijk vlees georiënteerd is, kozen wij (hoe kan het ook anders) voor een mooi stukje vlees. Vooraf komen ze met een grote plank aan tafel waar hun selectie vleessoorten op liggen. Ze vertellen je precies wat wat is en zo kun je dus een mooie keuze maken wat je graag wilt eten.
Ook komen ze bij je aan tafel met een selectie messen waar je een keuze uit kunt maken voor het nuttigen van je hoofdgerecht. Je let dan bijvoorbeeld op hoe het mes in de hand ligt en of je het lemmet wat zwaarder of juist wat lichter wilt.
Het vlees.
Wij zijn beide gegaan voor een Flat Iron, Australian Angus steak van
Het Dessert.
Als dessert (en nogmaals: zeg GEEN toetje, want dit kan echt niet in een restaurant! Je krijgt geen Mona Vlaflip hoor!) was huisgemaakt vanille-ijs waarbij je zelf de toppings kon uitkiezen. Ze kwamen met een trolley met allemaal lekkere dingen erop (zoals aardbeien, nootjes, hagelslag, chocolade, bosbessen en meer) naar je tafel, waarbij je kon aangeven wat je graag op je ijs zou willen hebben. Erg leuk bedacht. Ik ben gegaan voor frambozen en stukje huisgemaakte brownie. Ik kon het niet laten om het af te toppen met mini marshmallows.
Conclusie Pearl Den Haag.
Ik moet er wel bij zeggen at er een formele sfeer hangt, voor mij maakt dit niet uit want ik heb genoten. De bediening was uiterst vriendelijk en behulpzaam, het diner was echt verrukkelijk en de entourage was prettig. Al met al hebben wij een heerlijke avond beleefd en daarom krijgen zij van mij een 8,5 op de schaal van Kiki.
Da’s fijn dat je zelf een mes kan uitzoeken. Zou voor mij perfect zijn aangezien ik alles snijd met links. Ik moet dan vaak kracht zetten omdat ik anders niet goed kan snijden. Aangezien de messen vaak gericht zijn om mensen die met rechts snijden.
oh, daar heb ik eigenlijk nooit bij stil gestaan, maar inderdaad, dan is je eigen mes uitzoeken een ideale oplossing!!
Ziet er allemaal lekker uit! Jammer van de formele sfeer.
soms vind ik dat niet erg, hier was het prima in balans
Wauw dat ziet er echt allemaal heerlijk uit! Jum Jum!
zeker een aanrader
Gember is echt in heel veel drankjes onwijs lekker. Die angus ziet er ook heel goed uit
gember thee is ook zo lekker
Dat ziet er allemaal heel smakelijk uit. En fijn dat je ook de sfeer beschrijft. Dat vind ik handige dingen om te weten.
dank je. ja, ik dus ook
Ziet er echt heerlijk uit, ook die steak. En wat het dessert betreft, ik zeg wel gewoon toetje hoor haha. Doet niks af aan de smaak 😉
vooruit, vooruit, jij mag toetje zeggen!!! 😉
Je eigen mes uit kunnen kiezen, geweldig! Sowieso heb ik graag controle dus ook je toetje, oh nee desert zelf samenstellen bevalt me wel.. klinkt super daar!
hahahah, toetje is een mona vlaflip 😉
ja, ik vond dat ook echt wel een leuke bijkomstigheid
Klinkt zeker als een pareltje! Wat een mooie foto’s heb je gemaakt! Ik heb meteen trek gekregen
dank je wel voor het compliment!! fijn om te horen
Ja ik ga samen met mijn man ook graag uit eten – en een sappige malse biefstuk zou ik ook niet nee tegen zeggen 🙂
hahaha, zo is het
Wat ziet dat er super lekker uit zeg. Mooi opgemaakt ook. Een lust voir t oog en lekker.
ja, dat vind ik ook altijd erg belangrijk
Dit is echt wel mijn soort eten! Ziet er super uit zeg, ik kende het ook nog niet!
zeker de moeite waard om eens te gaan eten
Dat zier er lekker uit! Ik zou ook wel graag daar uiteten.
het was heerlijk
Dat ziet er allemaal erg lekker uit! Handig dat ze van tevoren eerst wat komen vertellen over de soorten vlees.
ja, vond ik ook. dan kun je een goede keus maken
Dat dessert is echt een heel leuk idee ook, zelfs om thuis een keertje te doen! Leuk adresje lijkt me!
met een feestje voor thuis is dit ook inderdaad een leuk idee! 🙂
Wat een leuke tip! Deze moet ik onthouden als we eens een citytrip doen naar Den Haag. De gerechten zien er top uit en de cocktail ook.
pearl ligt in het Hilton, kun je gelijk blijven slapen 😉