zout en citroen

Zout en Citroen, een combi waar je (verrassend) blij van wordt!

Lekker eten!

Oké, ik bedoel dit dus niet letterlijk. Dit is de naam van een restaurant in Oosterhout, Brabant, waar je echt blij van wordt! Zout en Citroen is meer dan alleen zout en citroen. Lees snel verder!

Wat is Zout en Citroen?

Op het prachtige landgoed van het Slot Brakestein, dat midden in het stadpark van Oosterhout is gevestigd, bevindt zich in het oude koetshuis, Zout & Citroen. Dit restaurant wordt gerund door Bram en Patricia Helleman die je meenemen op een tongstrelende reis door Frankrijk, verweven met Oriëntaalse specerijen en smaken. De witte brigade staat onder leiding van Bram, die zijn kennis heeft opgedaan in onder andere het 2 michelin sterren restaurant, Vermeer. De zwarte brigade staat onder leiding van Patricia, die jarenlange ervaring heeft in verschillende horecagelegenheden. Ik ben erg benieuwd wat het menu gaat worden en ik neem je mee op mijn avondje uit.

Het diner.

Omdat het prachtig weer was, hebben wij het diner genuttigd op het terras, dat een fantastisch uitzicht heeft over de vijver met bijbehorende konijntjes. Rustgevend en gemoedelijk. Wij begonnen met een heerlijke huisgemaakte cocktail met onder andere gember, kaneel en munt. Daarnaast kregen wij verschillende amuses geserveerd, waarbij het bolletje Cesar salade er echt uitsprong. Een explosie van smaken in je mond.

zout en citroen
zout en citroen

Het voorgerecht.

Het voorgerecht bestond uit dorade met bleekselderij, konbu, koolrabi en granny smith. Mijn god wat was de dorade vers en mals. Hij smolt gewoon weg op je tong! De opmaak van het bord was ook zeer plezierig om naar te kijken. Dit gerecht werd geserveerd met een heerlijke bijpassende witte wijn.

zout en citroen
zout en citroen

Het tussengerecht.

Als eerste tussengerecht kregen wij steak tartare met zoutzure groentjes, piccalilly en gerookte eidooier (nee, dat lees je echt niet verkeerd. Gerookte eidooier). Ik ben een groot fan van steak tartare, maar mijn tafelgenote had het nog nooit gegeten, omdat zij er geen fan van is. Ze ging dit proeven en was aangenaam verrast, net als ik. De gerookte eidooier maakte alles mooi op smaak, evenals de zuurtjes. Echt een aanrader als je bij Zout & Citroen gaat eten.

zout en citroen

Het tweede tussengerecht.

Dit was een vegetarisch gerecht. Ik ben meestal niet van de vegetarische gerechten, ik houd er nu eenmaal van om een lekker stukje vlees of vis in een gerecht terug te zien, maar dit was een mooie combinatie van smaken. Iets aan de zure kant voor mijn doen, maar dat mocht de pret niet drukken. Het gerecht bestond uit asperge, gele biet, gele tomaat en morilles.

zout en citroen

Het hoofdgerecht.

Het hoofdingrediënt van dit gerecht was lam. Ik ben dol op lam. Niet iedereen kan hetzelfde zeggen, want het heeft wel een uitgesproken smaak. Bij het lam werd aardappel, bospeen, roodlof, steenfruit en tajine geserveerd. De lam was mooi op smaak en perfect bereidt. Daarbij kregen wij een mooie rode wijn geserveerd, die er uitermate goed bij paste.

zout en citroen
zout en citroen

Het dessert.

Het dessert bestond uit framboos, rabarber, cheesecake, rozemarijn en zoethout. Een zeer smaakvolle afsluiting waarbij de ingrediënten goed tot elkaar kwamen. Daarbij kregen wij nog een alcohol vrije cocktail geschonken die bedacht was door de leerling, die voor deze cocktail een prijs had gewonnen. Al met al een geweldige afsluiting van een zeer smaakvolle avond.

zout en citroen
zout en citroen

Conclusie Zout & Citroen.

Ben je in de buurt van Oosterhout, breng dan zeker een bezoekje aan dit restaurant. De smaken van Frankrijk in combinatie met de Oriëntaalse ingrediënten zijn zeer smaakvol. De entourage is fijn en warm en de bediening is uiterst vriendelijk en behulpzaam. Ze krijgen van mij daarom ook een 8,5 op de schaal van Kiki.

Wat vinden jullie van de combi Frankrijk en Orientaals? 

Tags:
,
31 Reactie's
 • Mieke | mieksmind
  Geplaatst op 17:33h, 18 juli Beantwoorden

  Ik moet zeggen dat het er op foto allemaal smakelijk uit ziet, lijkt me erg lekker

  • Kiki
   Geplaatst op 10:20h, 19 juli Beantwoorden

   in het echt was het ook erg lekker! 😉

 • Nadia
  Geplaatst op 18:24h, 18 juli Beantwoorden

  Jeetje dat ziet er allemaal heerlijk uit! Water loopt me in de mond! Als ik eens in de buurt ben ga ik zeker een kijkje nemen.

 • Manon
  Geplaatst op 18:38h, 18 juli Beantwoorden

  Hè wat leuk, ik kom oorspronkelijk uit de buurt van Oosterhout! Zeker eens proberen als ik in de buurt ben.

  • Kiki
   Geplaatst op 10:19h, 19 juli Beantwoorden

   oh, wat leuk! super mooie omgeving daar!!

 • Nicole Orriëns
  Geplaatst op 06:56h, 19 juli Beantwoorden

  LOL. Ik dacht dus inderdaad een recept te gaan lezen met zout en citroen er in. Wat een grappige naam voor horeca.

 • Amy
  Geplaatst op 08:36h, 19 juli Beantwoorden

  Om bij te watertanden dit! Het is een combinatie waar ik zelf ook niet eerder aan gedacht zou hebben maar het eten lijkt me echt wel de moeite.

  • Kiki
   Geplaatst op 10:18h, 19 juli Beantwoorden

   en dat is het zeker. Geweldige combinaties en mooie verse producten!!

 • Jamey
  Geplaatst op 09:22h, 19 juli Beantwoorden

  Oef dat ziet er echt heerlijk uit allemaal zeg! Krijg er trek van haha

  • Kiki
   Geplaatst op 10:18h, 19 juli Beantwoorden

   ik ook weer als ik het zie 🙂

 • Laura / fitfunfab.nl
  Geplaatst op 09:48h, 19 juli Beantwoorden

  Ik heb hier pas nog over gehoord van vrienden! Lijkt me echt top om daar een keer te gaan eten!

  • Kiki
   Geplaatst op 10:17h, 19 juli Beantwoorden

   Het was geweldig! Echt een aanrader!

 • Joanne
  Geplaatst op 10:29h, 19 juli Beantwoorden

  Wat een leuke en originele naam voor een restaurant! Ziet er goed uit!

 • priscilla
  Geplaatst op 11:52h, 19 juli Beantwoorden

  Wat ziet dat er allemaal heerlijk uit zeg! Leuke naam ook.

  • Kiki
   Geplaatst op 12:41h, 19 juli Beantwoorden

   zoals het er uit zag, smaakte het ook 😉

 • Mariëlle | Me-licious
  Geplaatst op 13:10h, 19 juli Beantwoorden

  oeh wat een heerlijke gangen allemaal. Ik krijg er gewoon trek van. Al vraag ik me af of ik dat echt allemaal zou opeten. Maar het ziet er zo lekker uit!

  • Kiki
   Geplaatst op 10:50h, 25 juli Beantwoorden

   je moet alles gewoon proberen. als je het niet lekker vindt, laat je het staan, maar je hebt het dan wel geprobeerd, toch?!

 • Jouvence
  Geplaatst op 14:57h, 19 juli Beantwoorden

  Dat ziet er allemaal heel erg lekker uit zeg! Grappige naam hebben ze gekozen voor het restaurant. Brabant is niet zo ver weg voor mij.

 • Amanda
  Geplaatst op 15:47h, 19 juli Beantwoorden

  Om te watertanden zo lekker ziet het eruit! Ik kreeg spontaan trek van deze foto’s, maar goed ik ben dan ook gek op lekker eten in combinatie met bijpassende wijnen. Fijn dat het avondje uit zo geslaagd is!

  • Kiki
   Geplaatst op 10:49h, 25 juli Beantwoorden

   dank je! het was ook echt heerlijk!

 • tamara
  Geplaatst op 11:46h, 20 juli Beantwoorden

  Wat een heerlijke gerechten ook allemaal ik vind zout en citroen ook altijd erg lekker zal wel komen door alle tequilas vroeger

 • MC Kleuver
  Geplaatst op 21:40h, 20 juli Beantwoorden

  Altijd fijn als er jaren ervaring in de keuken staat, al kunnen jongeren net zo goed koken hoor! Een hele leuke ervaring voor de smaakpupillen, lees il

  • Kiki
   Geplaatst op 10:47h, 25 juli Beantwoorden

   Zeker zo! Helaas ben ik daar niet eentje van. Koken vind ik echt verschrikkelijk. Dus mijn menu bestaat uit: gekookt eitje, gebakken eitje of tosti! 😉

 • Fleur
  Geplaatst op 09:51h, 27 juli Beantwoorden

  Wat een heerlijke gerechten, ondanks de niet allerdaagse combinatie. Ik zou daar zeker wel eens willen eten

 • Femk
  Geplaatst op 15:09h, 28 juli Beantwoorden

  Ziet er heeeeerlijk uit allemaal! Lekker zeg, om zo uitgebreid te gaan dineren!

  • Kiki
   Geplaatst op 10:23h, 01 augustus Beantwoorden

   het was echt een heerlijk avondje uit!!

Geef een reactie