To Cruise or not to Cruise, that’s the question!

cruise

Cruise

Een Cruise maken? Mijn antwoord hierop is volmondig; JA!

In 2004 heb ik 3 maanden gewerkt op de (toen grootste cruise schip van de wereld) Queen Mary 2 (rederij: Cunard). En wat een ervaring was dat. Het eten voor het personeel was bar slecht, we sliepen in compleet donkere, kleine hutjes, heel hard werken voor een schammel loontje, 12 uur op een dag met maar een half uurtje pauze, maar ik zou het zo weer doen (als ik wat jonger zou zijn).

Werken op een Cruise-ship:

Oke, nu zie ik al die negatieve aspecten niet meer. Lange uren werken, slecht eten voor het personeel en die bedompte hutten wegen niet op tegen alles wat ik heb mogen zien en meemaken. Ik werkte in een winkeltje, waardoor wij in de haven vrijwel altijd vrij waren. Dit ivm de belastingwetgeving van het desbetreffende land. Op het schip werd er geen belasting gerekend over goederen, maar als je in een haven lag, had je te houden aan de belastingwetgeving van dat land. Vonden wij HE-LE-MAAL niet erg natuurlijk.

Havens:

Wat dacht je van kreeft eten in Portland Maine, dansen in de regen op Barbados, uit je dak gaan in Quebec, je vergapen aan al het moois in New York en lekker luieren op een parel wit strand in St. Maarten?! Wie wil dat nou niet? En ik heb het allemaal meegemaakt!

Door persoonlijke omstandigheden moest ik helaas vervroegt het schip verlaten, maar dat is even terzijde. Ik heb een top tijd gehad en lieve mensen leren kennen, die nu nog in mijn leven zijn. Ik ben enorm dankbaar voor deze kans die ik heb gehad en waar ik nog vaak aan terug denk.

Nu zou ik graag een keer de andere kant van het cruisen willen bekijken. Maar waar moet ik zijn? CruiseReizen.nl is één van Nederlands grootste Cruise Touroperators en is gevestigd in Rotterdam met rederijen in hun arsenaal als: Disney Cruise Line, Holland America Line, Royal Caribbean en MSC Cruises. Ze stellen all-in pakketten beschikbaar zodat je je nergens druk om hoeft te maken. Hotel, vlucht, transfer, you name it en het wordt geregeld.

Daarnaast garanderen ze dat je bij hun de laagste prijs betaald voor een cruise.

Helaas zal ik nog een paar jaar moeten sparen, want een cruise maken (ik wil natuurlijk wel weer terug naar de Caribbean), is niet goedkoop.

Foto QM2: Flickr

9 reacties

 1. Amy

  Dat lijkt mij wel een heel toffe baan, jammer van het slechte eten, loon en hutje maar je ziet wel veel van de wereld. Prachtig!
  Ik zou ooit wel eens een cruise willen maken, benieuwd of ik dat ook werkelijk ooit eens ga doen haha

  • Kiki

   gelukkig ben ik die nare dingen vergeten en zijn die fantastische herinneringen alleen nog maar in mijn gedachten! 😉

 2. Klinkt echt als een hele toffe ervaring! Lijkt mij ook erg leuk, maar ik weet niet hoe het zit met zeeziekte op zo’n groot schip. Ik ben heel erg gevoelig daarvoor. -x-

  • Kiki

   oei, tja, dat is misschien wel een probleem. ik had speciale magnetische armbandjes en die hielpen wel een beetje tegen zeeziekte. Die heb je de eerste dagen waarschijnlijk wel nodig. daarna had ik zeebenen en was er niets meer aan de hand! 😉

 3. Wat tof dat je die ervaring hebt gehad! Ik ben niet zo van het cruisen, behalve dan van Nederland met de boot naar Engeland ofzo, dat is wel leuk!

  • Kiki

   dat is zeker ook leuk! maar het is echt aan te raden! 😉

 4. Ik wil ook echt nog heel graag een cruise maken, maar wat is het inderdaad godnondeknetters duur! :-O

  • Kiki

   Inderdaad. Misschien een idee om er ook te gaan werken? Zie je heel veel, alleen het heeft ook zijn keerzijdes.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *