dr. spiller

Dr. Spiller ampul: al het goede van de natuur in een flesje.

Mijn huid heeft goede verzorging nodig. Ik begin hier en daar de ouderdoms-perikelen nu wel te zien. De nodige crèmepjes, serumpjes, maskertjes en schoonheidsbehandelingen hebben de revue al gepasseerd. Nu ga ik mij wagen aan de ampullen van Dr. Spiller. Nog nooit eerder gebruikt, dus ik ben enorm benieuwd.

Wat is Dr. Spiller?

Dit Duitse merk is al meer dan 50 jaar actief op het gebied van huidverzorging en heeft de afgelopen jaren al meerdere malen prestigieuze prijzen gewonnen. Dr. Spiller gebruikt als basis water en olie. Het voordeel hiervan is dat de werkstoffen langer kunnen worden af gegeven aan de huid.

Verder gebruiken ze natuurlijke grondstoffen en hebben ze het HYTEC Emulsion System ontwikkeld. Een systeem dat ervoor zorgt dat de lipidebarrièrelaag van de huid hersteld wordt. Dit betekend dat de huid langer vocht en werkstoffen kan vast houden, zodat het beter gehydrateerd en gevoed wordt.

Wat zijn ampullen?

Ampullen zijn eigenlijk het paradepaardje van een huidverzorgingslijn en zijn kleine glazen flesjes die je moet openbreken. Daarin zit een (zeer) geconsenteerd verzorgingsproduct waar alleen actieve en krachtige werkstoffen inzitten. Alle overbodige stoffen zijn eruit gehaald, waardoor het de huid optimaal hydrateert, voedt en verzorgt. De ampullen komen vaak in kuur-vorm, waarbij je elke dag 1 ampul openbreekt (met de bijgevoegde ampul-opener of tissue) en aanbrengt. Het beste is om zo’n kuur, 4 x per jaar te gebruiken.

De Beauty Of Nature ampul.

Dr. Spiller heeft onder andere de Beauty Of Nature (The Signature) Ampul. Dit is een ampullenkuur van 7 dagen die je huid gladder maakt en huidveroudering tegen gaat, een ‘instant boost’ zullen we maar zeggen. Het bevat o.a. hyaluronzuur, rode bosbes (beschermt de huid tegen uv-straling), alpine aloë en edelweiss (verminderen de tekenen van huidveroudering). Deze kuur kost €39,90 en bevat 7 ampullen van 2 ml, wat voldoende is om je gezicht, hals en decolleté mee in te smeren.

dr. spiller

Conclusie Dr. Spiller.

Ik heb de kuur voor 7 dagen gebruikt en ik moet zeggen dat mijn huid gladder was, het voelde echt of het een beetje was ‘strak getrokken’. Dit voelde erg fijn. Ook had ik meer dan genoeg aan de inhoud dat uit het flesje kwam. Maar er komt een maar:

Ik had nog nooit een ampullenkuur gebruikt, omdat ik die glazen flesjes maar eng vind. Dit was niet ongegrond, want bij het openmaken van 1 ampul vond ik een heel klein stukje glas tussen de vloeistof uit het flesje. Gelukkig net op tijd ontdekt en gelijk de inhoud weggegooid. Mijn advies: je kunt het zeker gebruiken, maar let goed op en wees voorzichtig!

Al met al vond ik het een fijn product. Wel prijzig, maar als je het maar 4 x per jaar gebruikt, valt het wel mee.

Hebben jullie wel eens een ampullenkuur gebruikt? Zo ja, wat vonden jullie ervan?
Tags:
19 Reactie's
 • Henna
  Geplaatst op 17:28h, 31 mei Beantwoorden

  Een ampullenkuur heb ik ooit een keer gebruikt. Ik heb het gebruikt voor mijn onzuiverheden. Het heeft me enorm geholpen, mijn huid is een stuk verbeterd.

  Herkenbaar dat je de glazenampullen maar eng vind, dat had ik ook in het begin! ?

  • Kiki
   Geplaatst op 18:26h, 31 mei Beantwoorden

   welke heb jij gebruikt? ik heb ook vaak onzuiverheden namelijk

 • Frédérique
  Geplaatst op 18:33h, 31 mei Beantwoorden

  Oh ja dat vind ik dus ook eng van ampullen. Goed opletten dus!

  • Kiki
   Geplaatst op 19:12h, 31 mei Beantwoorden

   ja inderdaad, voor je het weet heb je een snee

 • rachel
  Geplaatst op 18:42h, 31 mei Beantwoorden

  ik ben gek op serums en zeker als ze uit een ampul komen!! ik maak vaker gebruik van een kuur en deze wil ik ook wel proberen

 • Sherry
  Geplaatst op 18:59h, 31 mei Beantwoorden

  Ik heb nog nooit een ampullenkuur gehad. Het lijkt me zeker goed om een keer uit te proberen.

  • Kiki
   Geplaatst op 19:10h, 31 mei Beantwoorden

   er zijn verschillende kuren die speciaal voor elk huidtype goed zijn

 • Nicole Orriëns
  Geplaatst op 06:57h, 01 juni Beantwoorden

  Het effect dat je beschrijft van de ampullen klinkt heel goed. Bijna als een soort mini facelift. En ampullen hebben iets gewichtigs vind ik altijd ; )

  • Kiki
   Geplaatst op 19:31h, 04 juni Beantwoorden

   het was inderdaad een soort van mini facelift 🙂

 • Merel
  Geplaatst op 07:00h, 01 juni Beantwoorden

  Nog niet gebruikt maar lijkt me echt heerlijk voor je huid. Dus ga het zeker nog een keer kopen. En wat je zegt, als je het maar een paar keer per jaar haalt valt het wel mee

  • Kiki
   Geplaatst op 19:30h, 04 juni Beantwoorden

   anders vind ik het wel erg prijzig inderdaad

 • Mitchel Kleuver
  Geplaatst op 10:55h, 01 juni Beantwoorden

  Oei, lijkt me geen beste indruk als je een stukje glas vindt tussen het product. Het lijkt me dat dit niet mag gebeuren. Wel fijn dat de ampullen voor jouw huid werken

  • Kiki
   Geplaatst op 19:30h, 04 juni Beantwoorden

   ik denk het ook niet, hoop dat zo iets eenmalig is

 • Caroline
  Geplaatst op 11:14h, 01 juni Beantwoorden

  Een ampullenkuur heb ik zelf nog nooit thuis gebruikt, maar wel eens bij een schoonheidsbehandeling mogen ervaren. Zo heerlijk is dat!

  • Kiki
   Geplaatst op 19:29h, 04 juni Beantwoorden

   het is inderdaad wel heel erg fijn ja

 • Marijke
  Geplaatst op 09:49h, 02 juni Beantwoorden

  Dat is dus precies wat mij tegenhoudt, het breken van zo’n ampul. En dan ook nog het kleine glaswerk dat je overhoudt en veilig in de glasbak moet zien te krijgen. Maar verder zou mijn huid het vast ook wel kunnen gebruiken…. de 40 gepasseerd, ga je toch wel zien

  • Kiki
   Geplaatst op 19:29h, 04 juni Beantwoorden

   ja, de jaren ga je op een gegeven moment niet meer tegen houden helaas 🙁

 • Nicole Orriëns
  Geplaatst op 10:57h, 04 mei Beantwoorden

  Ik vind dr. Spiller zo’n grappige naam. Ik zie meteen een dokter voor me die heel erg loopt te knoeien.

Geef een reactie