ergernissen

Mijn ergernissen van en bij het bloggen!

Je dood ergeren.

Hartstikke leuk hoor dat bloggen, maar boy oh boy, soms kan ik die computer wel uit het raam mikken! De ergernissen rijzen soms de pan uit!

Ik vind het schrijven echt leuk om te doen. Ik probeer altijd ook zo eerlijk mogelijk te zijn, want dat ben ik verplicht naar mijn lezers. Ook het schrijven van persoonlijke onderwerpen vind ik fijn. Zo kan ik het van mij afschrijven en hoop ik toch ook iemand anders er mee te helpen of misschien bewust te maken.

Maar er zijn van die dingen die soms echt het bloggen minder leuk maken!

Mijn ergernissen op een rijtje:

 • Wat dacht je van die artikelen die voor jouw gevoel niet goed genoeg zijn, ook al heb je er 10 keer aan gesleuteld. Op een bepaald moment moet ik het naast mij neer leggen en het gewoon online gooien, want beter zal het niet worden. Let wel: ik sta wel altijd achter mijn artikel! Anders zou ik het echt niet publiceren.
 • Of van die enorme leuke samenwerkingen! Heb je echt een leuk gesprek gehad met het desbetreffende bedrijf, een product gekregen om te testen, artikel geschreven en doorgestuurd voor goedkeuring. En daarna……NIETS! Je hoort gewoon niets meer van ze. Ook al mail, app en bel je. Geen gehoor. Daar baal ik enorm van! Als je de samenwerking niet meer wilt voort zetten, zeg het dan gewoon!
 • Maar wat ook erg irritant is: Die “goedbedoelde” adviezen, waar ik echt geen reet aan heb.
 • Ook het commentaar dat ik soms krijg is soms lastig om mee te dealen. Ik zal al het commentaar accepteren (ik moet namelijk het eerst goedkeuren voordat het online gaat), ook de minder leuke berichten. Daarvoor heb ik een blog vind ik, het is niet een eenrichtingsverkeer, men mag zijn of haar mening ook geven! En het zou niet eerlijk zijn tegenover mijn lezers als ik negatieve berichten niet zou accepteren.
 • Mijn grammatica is soms iets minder. Ik heb enorm veel moeite met de d en t en dt. Ook de als en dan of de ik en mij zijn lastig. Sorry daarvoor. Irriteert het je? Lees dan niet verder! Laat mij lekker mijn ding doen! Als je daar al over valt?! Hmmm, ik heb wel wat beters te doen!
 • En wat dacht je dan van die “leuke” mails die je soms krijgt voor een samenwerking. Laatst had ik er nog 1. Of ik een kijkje wilde nemen op een site voor kinderen en families. Hmmmm, als je beter mijn blog had bekeken, had je kunnen bedenken dat onderwerpen als zelfmoord, de dood en depressie niet echt aansluiten bij die doelgroep!
 • Of dat ik iets uit mijn artikel moet halen wat het bedrijf niet echt leuk vindt. Ik zeg er altijd bij dat ik eerlijk blijf. Als iets niet goed is, dan zal ik dat zeggen. Dit ga ik er dan dus ook niet uithalen. Dat zou toch niet oke zijn naar mijn lezers toe?! Hoe moet ik mij dan verantwoorden? Ik ben wel zo iemand die het bedrijf tevreden wilt houden (oke, ik wil iedereen tevreden houden, mijn valkuil nummero uno!) en de zin iets zal aanpassen. maar ik haal het niet weg!
 • En dan die opmerkingen: “oooohhh, even een artikeltje schrijven kan ik ook wel!” Nou A: doe dat dan!! En B: Er komt zo veel meer bij kijken! Wat denk je van het vooronderzoek, foto’s maken, testen van het product, geschiedenis van het desbetreffende bedrijf opzoeken, achtergrond informatie ophalen etc. etc. Voor 1 artikel ben ik minimaal 4 uur bezig. Nou jij weer!!!!!

Pfffff, die ergernissen ben ik weer even kwijt! En excuses voor de Vouten in de grammatica!

Wat zijn jullie ergernissen bij het bloggen? Ik hoor het graag!

10 Reactie's
 • Mariska
  Geplaatst op 12:03h, 12 maart Beantwoorden

  Oei dat is zeker niet leuk! Ik heb gelukkig niet zo veel ervaringen met deze dingen. Heb nog niet veel samenwerkingen gehad maar ik ben er ook wel kieskeurig mee. Hoop dat het in de toekomst allemaal beter voor je gaat 🙂

  • Kiki
   Geplaatst op 12:15h, 12 maart Beantwoorden

   Ach, het is niet dat het elke dag gebeurt hoor! 😉 gelukkig niet! 🙂

 • Mellanie
  Geplaatst op 18:08h, 12 maart Beantwoorden

  Ah, dat is echt niet leuk! Sommige sluit ik me er ook wel bij aan!

  • Kiki
   Geplaatst op 17:24h, 13 maart Beantwoorden

   Ach, het gebeurt gelukkig niet dagelijks! 😉

 • Sabine
  Geplaatst op 20:03h, 12 maart Beantwoorden

  Ha ja er zijn wel dingen herkenbaar! Vooral ook dat ik een idee heb, artikel schrijf, maar het het dan net niet is. Dan laat ik het in de concepten staan voor de volgende keer en begin ik aan wat anders haha. Vervolgens staat het maanden in de concepten. Heel irritant als het nét niet lukt het te krijgen zoals ik wil. Met de samenwerkingen heb ik nog niet zoveel ervaring, al heb ik nog steeds geen mailtje terug van een bedrijf die ik heb teruggemaild…

  • Kiki
   Geplaatst op 17:24h, 13 maart Beantwoorden

   Ja, bij mij staan er ook nog wat in concepten! Ik laat die maar voor wat het is, voor nu. Kom vanzelf wel!

 • Babs
  Geplaatst op 12:15h, 13 maart Beantwoorden

  Leuk artikel! Ik maak en vele anderen maken ook fouten in de grammatica. Ach, gewoon blijven schrijven. Sommige mensen zoeken er gewoon op, lijkt wel, om maar iets te mekken te hebben… niets van aantrekken.
  Samenwerkingen gaan bij mij gelukkig wel meestal goed, maar ik begrijp wat je bedoeld.

  • Kiki
   Geplaatst op 17:22h, 13 maart Beantwoorden

   Ja, dat vind ik dus ook! 🙂 Of ze niets beters te doen hebben!

 • nicole
  Geplaatst op 08:53h, 23 april Beantwoorden

  Net als jij vind ik dat ik negatieve comments ook een plek moet geven, maar ze kunnen best pijnlijk zijn vind ik!

Geef een reactie