steamy amsterdam

Steamy Amsterdam: 100% natuurlijke huidverzorging door stoom.

Ik ben een grote voorstander van natuurlijke huidverzorging. Chemicaliën op je huid smeren is zo 1990. Hoe natuurlijker hoe beter zeg ik maar zo. Maar welke stoffen zijn nu eigenlijk schadelijk? Wat kun je het beste links laten liggen en wat is nu wel goed voor je huid? Ik zal het je vertellen.

Chemicaliën in huidverzorging.

Ongemerkt zitten er veel chemicaliën in jouw huidverzorging. Denk aan siliconen in haarproducten, aluminium in deodorant of ethylalcohol/ethanol (wat synthetische alcohol is) in verzorgingsproducten. Maar er zijn meer ingrediënten in huidverzorgingsproducten waar ik echt van schrok. Denk bijvoorbeeld aan:

 • Sodium Lauryl Sulfate (SLS) komt veel voor in reinigingsproducten voor je huid, omdat dit “zo lekker schuimt”. Maar wist je dat dit middel ook wordt gebruikt om motoren te ontvetten? SLS dringt je lichaam binnen via je bloedbaan en kan in je ogen en organen terechtkomen, met alle gevolgen van die. Ook haaruitval, een uitgedroogde huid, huidirritatie en allergieën kunnen worden veroorzaakt door SLS. Let ook op de term: Sodium Laureth Sulfate (SLES). Dit is een iets mildere vorm.
 • Polyethylene glycol (PEG’s) zijn synthetische chemicaliën die gebruikt worden als bijvoorbeeld overreiniger, omdat het zo lekker ontvet! In aanraking met onze huid wordt de vochthuishouding verstoort, worden de beschermende vetten die op je huid zitten, verwijdert en zorgt het voor huidveroudering!
 • Parabenen doden bacterien en schimmels. Nu denk je, dat is toch prima?! Maar niets is minder waar! Het zijn namelijk conserveermiddelen die aan producten toegevoegd worden om ze langer houdbaar te maken. Het zijn hormoonverstorende stoffen en ze bootsen ook wel oestrogeen na. Schrikbarend is dat parabenen soms worden teruggevonden in tumoren als er een autopsie wordt gepleegd. Parabenen staan ook wel bekend onder de namen: ethylparaben, butylparaben, methylparaben, propylparaben, en isobutylparaben.

Dit is nog maar een kleine selectie van schadelijke stoffen die in huid – en haarverzorgingsproducten voorkomen. Daarbij wil ik er wel bij zeggen dat het ook samen hangt bij sommige stoffen met de hoeveelheid die je gebruikt en of je een gevoelige huid hebt. Ook kun je kijken naar welke producten je erbij gebruikt en hoe lang blijft het op je huid zitten? Maar dat neemt niet weg dat ik behoorlijk schrok toen ik bovenstaande chemicaliën onder de loep nam. Let dus op als je weer je favoriete potje crème gaat kopen of jouw oh zo fijne shampoo!

Wat dan wel?

Tja, dat is dus de vraag. Gelukkig komen er steeds meer natuurlijke/biologische/ecologische en vegan huidproducten op de markt. Daar ben ik al heel blij om, maar je kunt meer doen. Wat dacht je van een stoombeurt voor je huid waarbij je niet naar de sauna hoeft of naar de schoonheidsspecialiste?! Ik heb Steamy Amsterdam ontdekt dat jouw huid een oppepper geeft door stoom.

gezichtsstomer

Wat is Steamy Amsterdam?

Steamy Amsterdam (ik ga het even afkorten tot gewoon Steamy) is een handig, makkelijk en klein apparaatje dat stoom genereerd door middel van nano-ionische stoom technologie dat 4.000 keer fijner is dan normale stoom! Hierdoor wordt je huid extra gehydrateerd. En dat met alleen maar water! Niets meer en niets minder.

Gebruik.

Ik kreeg de Steamy binnen en het verbaasde mij hoe klein het was. Het is een handzaam apparaatje dat je moet opladen voor gebruik. Daarna vul je het met water en stoom je je (vooraf) gereinigde gezicht. Het advies is om dit elke dag te doen, zodat je je huid optimaal hydrateert. Handig, praktisch en makkelijk.

 • steamy amsterdam
 • steamy

Conclusie Steamy.

Het is inderdaad easy peasy in gebruik. Daarnaast vind ik het fijn dat er dus alleen maar water wordt gebruikt. Niets meer en niets minder. Dat geeft mij een veilig gevoel. Ik gebruik het nu een aantal dagen en ik merk dat mijn huid het fijn vind om zo’n stoombeurtje te krijgen. Ik hoop dat ze er nog steeds zo blij mee is op langere termijn, maar dat zullen we zien.

Schrokken jullie ook van die chemicaliën en wat vinden jullie van de Steamy Amsterdam?
15 Reactie's
 • Mandy
  Geplaatst op 19:57h, 27 april Beantwoorden

  Naahw! Wat een schatje. Ik gebruik vaak een stomer voor als ik verkouden ben haha, deze ken ik nog niet! Maar lijkt me zeker wel wat hebben

 • Mieke | Miek's Mind
  Geplaatst op 08:52h, 28 april Beantwoorden

  Ik heb dit volgens mij op TikTok ofzo al eens voorbij zien komen en dat mensen er ook zelfbruiner enzo op doen

 • Nicole Orriëns
  Geplaatst op 13:18h, 28 april Beantwoorden

  Het lijkt mij een heel handig apparaat, en ook wel echt goed voor de huid! Leuk idee voor Moederdag.

 • Melanie Hoogvliet
  Geplaatst op 15:41h, 28 april Beantwoorden

  Dit klinkt als een heel interessant apparatje 🙂 Ik ga het eens wat uitgebreider bekijken.

 • Lindaschrijfthetop
  Geplaatst op 18:14h, 28 april Beantwoorden

  Wat een handig klein apparaat. Ook makkelijk mee te nemen.

 • Nicole Orriëns
  Geplaatst op 12:36h, 29 april Beantwoorden

  Chemicaliën lijken me inderdaad niet zo goed. En het idee dat er alleen water wordt gebruikt klinkt dan zeker geruststellend.

 • BlogEnBeauty
  Geplaatst op 16:01h, 29 april Beantwoorden

  Wat een grappig klein maar handig dingetje. Nieuw voor mij, leuk.

 • Jouvence
  Geplaatst op 17:35h, 30 april Beantwoorden

  De Steamy lijkt me een erg fijn en handig apparaatje voor het gezicht.

 • Jasmina
  Geplaatst op 18:51h, 30 april Beantwoorden

  Super handig! Die gaat op mn verlanglijstke voor moederdag. Super schattig design ook

 • Janet
  Geplaatst op 20:02h, 01 mei Beantwoorden

  Wat een klein maar fijn apparaatje. Ik ken het overigens niet, maar ben zeker geinteresseerd. Fijn dat je na een aantal dagen al resultaat merkt.

 • Renata Feyen
  Geplaatst op 17:50h, 03 mei Beantwoorden

  We staan er inderdaad niet altijd bij stil wat er zoal in onze verzorgingsproducten zit 😮

 • DermaPrime huidverzorging: vegan en verantwoord tegen couperose.
  Geplaatst op 09:22h, 04 mei Beantwoorden

  […] enorm geschrokken ben van een paar chemicaliën die worden toegevoegd aan deze producten (klik op deze link om te lezen waar ik van schrok). Toch wil ik mijn huid de beste verzorging geven die mogelijk is. […]

 • Deborah
  Geplaatst op 11:22h, 04 mei Beantwoorden

  Op de eerste foto is niet eens te zien hoe klein het apparaatje eigenlijk is 😱 Mooi handzaam ding!!
  Ik vind het wel een mooi product. Ben benieuwd hoe je huid aanvoelt als je een paar weken verder bent.

 • Frederique
  Geplaatst op 12:56h, 04 mei Beantwoorden

  Ja heftig he wat er allemaal in kan zitten! Ik vind het stoomapparaatje wel heel fijn klinken. Ik zou het zeker gebruiken.

 • Paula's Choice: mijn ultieme huidverzorgingsproducten?
  Geplaatst op 12:39h, 14 juli Beantwoorden

  […] In veel huidverzorgingsproducten zitten schadelijke en agressieve ingrediënten zoals bijvoorbeeld aceton, alcohol, SLS, SLES, parabenen en PEG’s (klik op de link om hierover meer te lezen. Helaas zal je schrikken). Paula ontwikkelde een […]

Geef een reactie