Recept truffel risotto:
Even voor de culinaire mensen onder ons! Hier 1 van mijn favoriete recepten: recept truffel Risotto met oude kaas en trostomaatjes uit de oven
Je hebt nodig:
– olijfolie
– peper, zout, peterselie, knoflook(poeder)
– bouillonblokjes
– water
– risotto (truffelrisotto van de lidl is te gek = risotto carnaroli, con tartufo van deluxe van de Lidl)
– trostomaatjes
– stuk oude kaas
Ik maak de risotto klaar op de “italiaanse” manier. Kost iets meer tijd, maar smaakt toch echt wel beter!
Bereiden:
– Water koken in een pan. Bouillonblokjes erbij.
– In een aparte (koeken)pan de risotto met peper, zout, peterselie, knoflook en een beetje olijfolie.
– Even iets aanfruiten.
– water kookt? Dan steeds een pollepel bouillon bij de risotto. Laat de risotto niet droog koken!
– in de tussentijd de trostomaatjes in een ovenschaal met erover heen; olijfolie, peper en zout en in de oven op 160 graden.
– de tomaatjes zijn klaar als het velletje is opengesprongen.
– oude kaas raspen
– de risotto duurt wel even, maar gaat in eens erg snel! Dus let goed op!
– is de risotto bijna klaar (laat op het eind de bouillon inkoken, maar houdt het smeuïg!)? Gooi dan als laatste de oude kaas erbij.
Ff roeren……. Opdienen en……. Klaar is Klara!
Heerlijk!!
Hoi hoi!
Ik heb zojuist een paar pakjes van deze risottorijst gekocht. Op de verpakking staat dat ik alleen water moet toevoegen en moet wachten totdat al het water is opgenomen door de rijst.
Ik maak het echter zelf altijd met witte wijn en bouillon. Kan ik dat gewoon met deze zakjes doen?? Met wijn en bouillon is vee lekkerder dan alleen met water
Gewoon lekker met wijn en bouillion doen! Is inderdaad veel lekkerder! En niet laten koken als rijst, maar steeds een schep van het vocht bij de rijst doen! Is echt veel smaakvoller! Succes en eet smakelijk!
Precies zoals ik het dus altijd maak. Steets een scheutje erbij ipv aanzetten en wachten… liefde en passie moeten toegevoegd worden… niet gemakzucht
En zo is het!
O, welke zakjes heb je gekocht? Want ik zag dat er nu ook andere zakjes waren en die waren minder smaakvol 🙁
De zakjes die nu in de Lidl liggen. Doorzichtige plastic zakjes, met een kartonnen papiertje eraan gezet.
Ik hoop dat dat de goede zijn. Een vriendin had deze ook en die waren minder smaakvol. Ik heb diegene met een witte zak. Alleen hebben ze die misschien niet meer 🙁
Hoeveel water gebruik ik?
een pan vol water. Ik denk dat dit ongeveer 2 of 3 liter is. Is het niet voldoende, dan kun je eventueel altijd nog water toevoegen
Pingback: Recept: spaghetti met bimi, tomaatjes en roomkaas