recept truffel risotto

Recept truffel risotto

Recept truffel risotto:

Even voor de culinaire mensen onder ons! Hier 1 van mijn favoriete receptenrecept truffel Risotto met oude kaas en trostomaatjes uit de oven

Je hebt nodig:

– olijfolie
– peper, zout, peterselie, knoflook(poeder)
– bouillonblokjes
– water
– risotto (truffelrisotto van de lidl is te gek = risotto carnaroli, con tartufo van deluxe van de Lidl)
– trostomaatjes
– stuk oude kaas

Ik maak de risotto klaar op de “italiaanse” manier. Kost iets meer tijd, maar smaakt toch echt wel beter!

Bereiden:

– Water koken in een pan. Bouillonblokjes erbij.
– In een aparte (koeken)pan de risotto met peper, zout, peterselie, knoflook en een beetje olijfolie.
– Even iets aanfruiten.
– water kookt? Dan steeds een pollepel bouillon bij de risotto. Laat de risotto niet droog koken!
– in de tussentijd de trostomaatjes in een ovenschaal met erover heen; olijfolie, peper en zout en in de oven op 160 graden.
– de tomaatjes zijn klaar als het velletje is opengesprongen.
– oude kaas raspen
– de risotto duurt wel even, maar gaat in eens erg snel! Dus let goed op!
– is de risotto bijna klaar (laat op het eind de bouillon inkoken, maar houdt het smeuïg!)? Gooi dan als laatste de oude kaas erbij.

Ff roeren……. Opdienen en……. Klaar is Klara!

 

Tags:
11 Reactie's
  • Linda
    Geplaatst op 21:57h, 10 augustus Beantwoorden

    Heerlijk!!

  • Lindsey
    Geplaatst op 22:30h, 21 december Beantwoorden

    Hoi hoi!

    Ik heb zojuist een paar pakjes van deze risottorijst gekocht. Op de verpakking staat dat ik alleen water moet toevoegen en moet wachten totdat al het water is opgenomen door de rijst.
    Ik maak het echter zelf altijd met witte wijn en bouillon. Kan ik dat gewoon met deze zakjes doen?? Met wijn en bouillon is vee lekkerder dan alleen met water

    • Kiki
      Geplaatst op 09:58h, 22 december Beantwoorden

      Gewoon lekker met wijn en bouillion doen! Is inderdaad veel lekkerder! En niet laten koken als rijst, maar steeds een schep van het vocht bij de rijst doen! Is echt veel smaakvoller! Succes en eet smakelijk!

      • Lindsey
        Geplaatst op 10:15h, 22 december Beantwoorden

        Precies zoals ik het dus altijd maak. Steets een scheutje erbij ipv aanzetten en wachten… liefde en passie moeten toegevoegd worden… niet gemakzucht

    • Kiki
      Geplaatst op 09:59h, 22 december Beantwoorden

      O, welke zakjes heb je gekocht? Want ik zag dat er nu ook andere zakjes waren en die waren minder smaakvol 🙁

      • Lindsey
        Geplaatst op 10:14h, 22 december Beantwoorden

        De zakjes die nu in de Lidl liggen. Doorzichtige plastic zakjes, met een kartonnen papiertje eraan gezet.

        • Kiki
          Geplaatst op 10:25h, 22 december Beantwoorden

          Ik hoop dat dat de goede zijn. Een vriendin had deze ook en die waren minder smaakvol. Ik heb diegene met een witte zak. Alleen hebben ze die misschien niet meer 🙁

  • Denns Wittenberg
    Geplaatst op 18:53h, 22 november Beantwoorden

    Hoeveel water gebruik ik?

    • Kiki
      Geplaatst op 16:56h, 23 november Beantwoorden

      een pan vol water. Ik denk dat dit ongeveer 2 of 3 liter is. Is het niet voldoende, dan kun je eventueel altijd nog water toevoegen

  • Recept: spaghetti met bimi, tomaatjes en roomkaas
    Geplaatst op 13:52h, 16 februari Beantwoorden

    […] ik) en houdt je van snel en makkelijk (net als ik), let dan even op! Ik heb namelijk een heerlijk recept wat echt mega simpel is maar verdomd […]

Geef een reactie