statisch haar

Voorkom statisch haar met deze tips en tricks!

Statisch haar, WHY?!

Ja, het is weer het tijd van het jaar waarbij je snel statisch haar krijgt. Maar met deze tips en tricks, kun je er wat aan doen!

Tips en Tricks voor statisch haar:

Statisch haar ontstaat door een hoge luchtvochtigheid. In deze maanden heb ik daar snel last van. Ook in de herfst kan het raak zijn. Daar baal ik enorm van. loop je net lekker buiten in het mooie waterige zonnetje met je pas gestylde coupe en BOEM, weg zorgvuldig opgemaakte coupe. Maar hier heb ik een paar tips en tricks om deze horror te voorkomen.

statisch haar
 

Conditioner:

Een tip waar ik echt wel wat aan heb is om conditioner in een kleine spuitbus te stoppen en met je mee te nemen. Als je haar statisch is, spray je wat op je lokken (let op: niet op je aanzet, want dan wordt je haar snel vet) en je kunt weer verder met je plannen van die dag! Super handig!

Kammen:

Te veel kammen is echt funest voor je haar. Daar wordt het snel statisch van. Kun je het toch niet laten? Spray dan wat haarlak op je kam of borstel en haal het door je haar. Daar wordt het minder statisch van!

Warmte:

Deze weten we denk ik wel allemaal: warmte is niet goed voor je haar! gebruik je wel een stijltang of een fohn? Kijk dan of je een minder warme stand kunt gebruiken, föhn je haar niet helemaal droog en gebruik een pre-heat spray. Dit voorkomt beschadigingen aan je haar. Ik föhn mijn haar eigenlijk nooit. Maar een tip die ik ooit heb gekregen is om je haar na het wassen niet droog te maken met een handdoek maar met een katoenen doek (denk bijvoorbeeld aan een kussensloop). Dit voorkomt dat je haar breekt en beschadigt.

Kleding:

Synthetische kleding is funest voor je haar. Dit materiaal is namelijk al statisch van zichzelf en verergert het statische effect op je haar. Ik noem deze stoffen ook wel de “knetterstoffen” omdat als je het uittrekt je trui of top zo lekker knettert!

Olijfolie:

Weer een handige tip: doe een scheutje olijfolie of zonnebloemolie door je shampoo of conditioner. Dit gaat jouw pluishaar tegen, maar zorgt ook voor extra glans! Let wel op dat je niet te veel gebruikt, want dan wordt je haar alleen maar vet! En dat willen we ook weer niet! Gebruik het bijvoorbeeld alleen in de haarpunten.

Droogtrommeldoekjes:

Oke, ik hoor je nu denken: droogtrommeldoekjes? WTF? Maar geloof mij, dit is echt een goede tip! Er bestaan droogtrommeldoekjes die er voor zorgen dat je kleding fris ruikt en niet statisch wordt. Deze doekjes zijn bij uitstek geschikt om ook je haar antistatisch te maken. Wrijf met een doekje over je haar en je statische haren verdwijnen als sneeuw voor de zon. Top Tip dacht ik zo!

Water:

Als laatste wil ik je nog meegeven om genoeg water te drinken. Dit is niet alleen goed voor je huid, maar dus ook voor je haar!

Ik zeg: succes met deze tips en veel plezier buiten in de kou!

Bron: oa: styletoday.nl

9 Reactie's
 • MamaIssues
  Geplaatst op 14:13h, 08 februari Beantwoorden

  Vervelend he dat statische haar!!
  Ik gebruik arganolie werkt perfect!!

  • Kiki
   Geplaatst op 14:24h, 08 februari Beantwoorden

   ja, dat vind ik ook fijn, alleen heb ik daar wel veel van nodig. en de potjes zijn niet bepaald groot en goedkoop 😉

 • Mariska van Heel
  Geplaatst op 14:58h, 08 februari Beantwoorden

  Handige tips! Ik heb heel erg last van statisch haar. Ik ben vandaag – met mijn vingers voorzien van arganolie – door mijn natte haar gegaan. Ik ben heel benieuwd of ik straks normaal kan kammen ?.

  • Kiki
   Geplaatst op 17:31h, 10 februari Beantwoorden

   En, is het gelukt?! 🙂

   • Mariska van Heel
    Geplaatst op 17:40h, 10 februari Beantwoorden

    Het is wel iets minder maar nog niet weg, dus ik ga ook je andere tips nog uitproberen.

 • Jamey
  Geplaatst op 15:45h, 08 februari Beantwoorden

  Whaha niets is vervelender dan statisch haar!!

  • Kiki
   Geplaatst op 17:31h, 10 februari Beantwoorden

   inderdaad!! Grrrrrrr!! 😉

 • Nicole Orriëns
  Geplaatst op 13:22h, 13 oktober Beantwoorden

  Bij mij ligt dit ook erg aan de kleding. Ik heb het mij polyester kleding en die draag ik dan maar gewoon nooit meer.

Geef een reactie