Stoppen met roken, maar dan nu ECHT?!

stoppen met roken

Stoppen met roken

In oktober 2015 had ik al een poging gewaagd: Stoppen met roken. Je kunt daarvan meer lezen in dit artikel. Maar dat ging faliekant mis. Gaat het mij nu wel lukken?

Roken:

Ik was vol goede moed. Ik was 2 weken gestopt, maar de moed zakte mij al snel in de schoenen en in de 3de week was die eerste stinkstok weer een feit. Zo jammer. Maar ik denk dat ik er toch niet helemaal achter stond. Ook kwam er stress om de hoek kijken. met mij ging het niet zo goed, ik had een terugval gehad in de zomer en dat werkte nog steeds flink na. Eigenlijk zat ik er nog steeds middenin. Ik vergde te veel van mezelf. Het moest niet EN En zijn, maar een OF.

Toen ik de eerste sigaret sinds drie weken weer opstak, vond ik het niet vies. En ik voelde mij rustiger worden. Oke, misschien zat dat tussen de oren, maar het voelde wel zo. En bij die eerste bleef het niet.

In het begin waren het, gelukkig, nog maar 4 per dag, dus geen ramp. Ik hield mezelf voor dat ik er zo weer vanaf kon stappen. nou, mooi niet dus. De 4 sigaretten werden er uiteindelijk 12 en ik was weer terug bij af.

Ik merkte aan mezelf dat ik steeds een smoes verzon om niet te stoppen. “Morgen heb ik nog die ene verjaardag, maandag ga ik lekker eten, volgende week wordt het terras weer” etc etc.

Waarom het nu wel gaat lukken:

Waarom ging dan 2 weken geleden wel (weer) de knop om. Ik was er gewoon helemaal klaar mee. Het koste mij klauwen met geld en daarnaast kwam er ook nog bij dat mijn hond duurder voer nodig heeft voor zijn artrose. €50 in de maand meer, wel te verstaan. Een flinke hap uit mijn budget, dat al niet bepaald heel groot is. Ik moest dus een keuze maken. Ach, een keuze, ik doe alles voor die lieve schat, dus de keuze om te stoppen met roken was snel gemaakt.

In 1 keer. Ja, minderen gaat gewoon weg niet bij mij. Want dan blijf ik toch die drang houden. Dus de grove maatregel nemen en in 1 keer stoppen.

Nu 2 weken verder, moet ik heel eerlijk bekennen dat het mij vrij goed afgaat. Ik heb niet die drang die ik in oktober wel had. Ik sta er voor 100% achter, waardoor ik het misschien ook minder moeilijk heb. Het zal wel moeilijk worden als het weer omslaat en de zon weer door komt. dan wordt het dus terrasjes pakken en daar vond ik het altijd heerlijk om bij een lekker drankje, een sigaretje op te steken. Maar we moeten het nu gewoonweg volhouden. Voor mijn lieve schat en natuurlijk voor mezelf.

Ik merk dat mijn huid echt al verbeterd is en rustiger wordt. Dat is een groot plus punt. Plus punt nummer 2: ik houd geld over en kan mij nu soms iets leuks permitteren. Ach, zo moeilijk is het dus niet!!!

Wil jij ook stoppen met roken? Dan hierbij een paar handige sites, waar je meer informatie vindt: rokeninfo.nl en ikkanstoppen.nl . Succes!!!

4 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *