hond

Ode aan mijn hond, mijn alles, de liefde van mijn leven!

Ode aan mijn hond!

9 jaar geleden heb ik samen met mijn ex een hond genomen. Een chocolade bruine labrador. Een mannetje. Zijn naam = Murphy. Wat waren we er blij mee!!! Het is dan ook de liefde van mijn leven, mijn kindje!

Puppy:

Eigenlijk heb ik hem opgevoed. Ik ging met hem naar de dierenarts, puppy cursus en politiehonden cursus. Mijn ex moest veel werken en kon dan niet mee.

Ik was (serieus) tot over mijn oren verliefd op dat beestje. Maar naar 1 jaar werd het echt een onuitstaanbare etter. Dominant als de pest, mij steeds uitproberen, blaffen, happen en niet meer luisteren. Ik werd letterlijk, gillend gek. Soms zat ik huilend op de bank, omdat ik echt niet meer wist wat ik met hem aan moest. Mijn ex was er ook niet (werkte in de horeca) en moest ik het dus echt zelf oplossen. Dit heeft ongeveer een half jaar geduurd. Soms had ik zelfs zo iets, “ik breng je naar het asiel”. Niet dat ik dat ooit zou hebben gedaan, maar dan weet je een beetje hoe erg hij was.

Discipline:

Maar ik heb volgehouden. Discipline, oefenen en trainen. Zelfs een hondenfluisteraar is er aan te pas gekomen. Alleen had dat niet veel zin. Oke, ik heb wel wat goede tips gekregen, maar de meeste dingen wist ik al. Uiteindelijk hebben wij er voor gekozen om hem te laten castreren. De dominantie zou dan ook afnemen. Gelukkig ging het al een stuk beter, maar na de operatie ebde de dominante houding steeds verder af.

hond

Na 2 jaar zijn mijn ex en ik uit elkaar gegaan. Omdat mijn ex in de horeca werkte was de keuze snel gemaakt dat ik de hond zou houden ivm alleen thuis laten ed. Ik had op dat moment ook geen werk, dus was het voor mij goed om iets te hebben waar ik voor naar buiten moest en voor moest zorgen (dit was in de periode dat ik in de eindfase van mijn depressie zat, lees hier meer over in mijn artikel: depressie).

Met z’n tweeën:

Daarna volgde een periode dat we met z’n tweeën waren. En wat was ik blij met hem. Ik kwam thuis en er was iemand. Als ik verdrietig was kwam hij bij mij liggen (dit doet hij nog steeds) en hij werd steeds liever.

Na 1 jaar kwam mijn vriend in beeld. Hij was enorm bang voor honden, maar nu zijn ze de dikste maatjes. Geweldig om te zien. Ook mijn schoonvader moest niets van honden hebben. Hij zei altijd: “Ik vind maar 1 hond leuk en dat is een zeehond!”. Maar moet je ze nu samen zien. Jut en Jul!! Twee handen op 1 buik, die twee.

mijn twee liefdes

Murphy is inmiddels 9 geworden. En oud beestje wordt het. Hij loop wat stroever en slaapt meer. Maar nog steeds is hij die goedzak die hij is geworden na de operatie. Hij is echt de allerliefste hond op de hele wereld. Ik kan met hem lezen en schrijven. Hij is er voor mij als ik hem nodig heb. Kortom: hij is mijn allesje!

Ouder worden:

Ik weet dat er een tijd gaat komen dat hij er niet meer zal zijn. Die tijd zal niet lang meer op zich laten wachten. Labrador’s worden gemiddeld 13 jaar. Ik heb er nu al pijn van in mijn buik, heb ik verdriet alsik er aan denk dat hij er niet meer is en ben ik al aan het denken wat ik moet doen zonder hem. Ik weet het, dat is nog niet aan de orde en ik moet nu van hem genieten. Maar ik houd echt intens van hem. Ik wil en heb geen kinderen. Dit is mijn kind!

hond

Natuurlijk geniet ik elk moment van hem. Die lieve ogen, zijn stoere houding, zijn gesnurk, de oren die omhoog gaan als er eten in de buurt is en die rare trekjes die hij soms heeft.

Ik weet ook dat niet iedereen mij zal begrijpen. Ik hoor vaak: “Het is toch maar een hond?!”. Nee, voor mij niet. Hij heeft mij door diepe dalen getrokken, heeft lief en leed met mij gedeeld en is altijd blij als hij mij ziet. Onbetaalbaar die liefde die je krijgt van een hond.

Murphy, Ik houd van jou. En het vrouwtje gaat zo weer een lekker botje voor je pakken!!!!

26 Reactie's
 • Eilish (artisticstateofmind)
  Geplaatst op 14:48h, 19 februari Beantwoorden

  Wat een mooi beestje <3

  • Kiki
   Geplaatst op 15:07h, 19 februari Beantwoorden

   Dank! Het is ook mijn pride and joy!

 • Mariella Simons
  Geplaatst op 15:53h, 19 februari Beantwoorden

  Hi, ik heb je genomineerd voor de Liebster Award. Neem een kijkje op de site voor de vragen en veel plezier! Liefs, Mariella

  http://mariellasimons.nl/liebster-blog-award/

  • Kiki
   Geplaatst op 16:15h, 19 februari Beantwoorden

   Dank je wel! Ik ga snel een kijkje nemen. Erg leuk!!

 • Erik
  Geplaatst op 18:20h, 19 februari Beantwoorden

  Whow heftig wist ik allemaal niet (van Murphy)mooie foto trouwens

  • Kiki
   Geplaatst op 18:02h, 20 februari Beantwoorden

   Thanks!! Ja, ach, wat moet je er van zeggen hè……?! 😉 🙂 xxxx

 • Danielle
  Geplaatst op 09:29h, 20 februari Beantwoorden

  Wat een steun, en wat een lieverd! Je mag best trots zijn op zo’n mooi beestje hoor!

 • Esmeralda
  Geplaatst op 12:31h, 20 februari Beantwoorden

  Wat super lief, ik begrijp het heel goed.. ben ook gek op honden (en katten).
  Echt een prachtige hond ook! xx

  http://www.esmeraldaattema.com

 • Chantal
  Geplaatst op 19:36h, 22 februari Beantwoorden

  Leuk om te lezen! Mooie labrador. Zelf heb ik twee katers en Wolf, mijn Rottweiler/Duitse herder mix. Hij is nu een jaar oud en ook aan het puberen, inclusief het uitdagen alhoewel het goed onder controle te houden is. Naar andere honden en mensen is die lief, speels en toont geen typisch mannetjes gedrag. Verder denkt hij een schoothond te zijn en wilt hij het liefste de hele dag knuffelen en bij me zijn, hihi. Maar ook hij wordt binnenkort gecastreerd, dat is toch beter voor hem, ook omdat hij er veel aan zit.

  • Kiki
   Geplaatst op 20:38h, 24 februari Beantwoorden

   Dank! Huisdieren verrijken je leven!

 • 4.Balou
  Geplaatst op 15:54h, 03 maart Beantwoorden

  Wat ontzettend mooi dat je dit schrijft! Ik heb ook een hondje en ze betekent ook alles voor me. Zo jammer dat er ooit een tijd moet aanbreken dat het voorbij is..

  • Kiki
   Geplaatst op 19:59h, 03 maart Beantwoorden

   Laten we daar maar proberen niet aan te denken en genieten van de momenten dat ze er nog zijn.

 • Estrella
  Geplaatst op 13:16h, 04 maart Beantwoorden

  Wat een prachtibeest! En wat een leuke foto’s en een mooi verhaal!

 • Mijn schat vereeuwigd op plexiglas door Fotoopglasland.nl
  Geplaatst op 16:40h, 02 juli Beantwoorden

  […] Mijn lieve mop wil ik al een tijd vereeuwigd hebben op doek, maar dan graag niet op die burgerlijke en oubollige manier, die je bijna altijd ziet (no offence!). Via Fotoopglasland.nl kwam ik op het idee om een foto te laten afdrukken op glas! Eens een keer wat anders: een foto op glas! […]

 • Het beste hondenvoer voor je BFF! Want dat is hij/zij het waard!
  Geplaatst op 18:47h, 21 augustus Beantwoorden

  […] je trouwe viervoeter heb je alleen maar het beste hondenvoer over. Maar wat is het beste hondenvoer voor jouw hond en je […]

 • Is it a Lipstick? Is it a Mascara? NO, it's a pluizenroller from Flint!
  Geplaatst op 18:02h, 25 september Beantwoorden

  […] heb een hond, waar ik zielsveel van houd, maar soms kan ik hem wel achter het behang plakken en dan vooral als […]

 • Assembli: Een opgezette nijlpaarden kop aan je muur. Yes or no?!
  Geplaatst op 14:54h, 29 juni Beantwoorden

  […] ben dol op “dieren” in mijn interieur. Van een chocolade koe (niet om op te eten!), een neushoorn lamp, een gouden […]

 • ArtyAnimals: een flamingo in je huis zonder de nadelen!
  Geplaatst op 15:34h, 07 september Beantwoorden

  […] Ik ben dol op dieren in mijn interieur. Opgezette neushoorns en krabben, gouden konijntjes, bonte vogels in een klein kooitje en hertjes in een stol. Je begrijpt natuurlijk wel dat ze allemaal nep zijn! Het enige echte dier in mijn huis is mijn allerliefste trouwe viervoeter. […]

 • Wanneer moet je beginnen met het zoeken naar een winterjas?
  Geplaatst op 14:33h, 05 oktober Beantwoorden

  […] Wat ik fijn vind is dat hij dus over mijn billen valt, een capuchon heeft (ideaal als ik de hond moet uitlaten en het regent of sneeuwt) en hij heeft diepe zakken, waardoor ik mijn sleutel goed […]

 • Meubelen-Online: Salontafel eruit, bijzettafeltjes erin. Trendy!
  Geplaatst op 18:58h, 09 november Beantwoorden

  […] Maar ja, je kunt moeilijk je koffie op de grond zetten. helemaal onhandig als er ook nog een oude labrador los loopt die geen benul heeft van zijn zwabberende staart. Oplossing: bijzettafeltjes van […]

 • Wil ik een nieuwe hond na het overlijden van mijn maatje?
  Geplaatst op 15:31h, 24 maart Beantwoorden

  […] jaar geleden is mijn geliefde viervoeter overleden. Wat een hel was dat. Ja, het was mijn kindje, mijn alles. Sommigen vinden dat raar, maar […]

 • Nicole Orriëns
  Geplaatst op 07:51h, 27 juli Beantwoorden

  Wat een lieve ode aan je hond. Hij ziet er ook echt uit als een lieverd!

  • Kiki
   Geplaatst op 17:21h, 30 juli Beantwoorden

   hij was zeker mijn allesje, helaas 1,5 jaar geleden overleden. wat een verdriet en een gemis

Geef een reactie