Limburg

Het verre zonnige zuiden……. Limburg!

Limburg

Zo, mijn vakantie zit er weer op. Helaas. Wat gaat dat toch snel voorbij! 1 keer met je ogen knipperen en je zit weer met je neus voor de computer. Maar goed. Ik ben dus naar Limburg geweest. Het zonnige verre zuiden! Ik neem je mee op mijn reis en vertel je wat we hebben gedaan.

Van der Valk Hotel Heerlen

We sliepen in het Van der Valk Hotel in Heerlen. Een heerlijk en gastvrij hotel met geweldige comfortabele kamers. Wij hadden een superior kamer met inloopdouche met rainshower, bubbelbad, extra grote bedden, kluisje, flatscreen en wifi. Het eten was ook voortreffelijk! Het Heerlens proeverijtje was om van de smullen en de Chateaubriand was zo zacht als boter.

Van der Valk Hotel Heerlen

Roermond Designer Outlet

Nadat we gisteren zijn aangekomen en heerlijk hebben gegeten en gerelaxt, is het vandaag tijd voor dag 1. We gingen naar Roermond designer outlet. High end merken voor een “redelijke” prijs. Oke, een jurkje wat afgeprijsd is naar €1.300 vind ik niet echt een optie, maar er is natuurlijk meer. Zo heb ik een geweldige tas van Michael Kors gekocht. Hij was €465 en ik heb er €242 voor betaald (TIP: haal een VIP pakket bij de informatiebalie, waarbij je nog eens 10% korting krijgt op vele producten).

Michael Kors

Wat mij opviel is dat de tassen als warme broodjes over de toonbank gingen. We stonden zeker een kwartier in de rij om te kunnen afrekenen. Bizar.

Mijn vriend heeft een horloge van Armani gekocht en schoenen van Dolce & Gabbana.

Horloge Armani
Schoenen Dolce & Gabbana

Bij Kasteel Ter Worm hebben we daarna een heerlijke cocktail gedronken. Echt een aanrader om daar een wandeling te maken in de mooi aangelegde tuin en over het landgoed. Dit kasteel is een hotel en ook van Van der Valk, alleen een “tikkeltje” exclusiever.

Kasteel Ter Worm

Maastricht

Dag 2 zijn we naar Maastricht geweest. We wilde vandaag eigenlijk een scooter huren om lekker door het Limburgse landschap te toeren, maar omdat het niet echt geweldig weer was hebben we besloten om een 4 sluizen toer te maken met Rederij Stiphout. Deze tocht duurt 4 uur en je vaart door het mooie landschap wat Limburg en België te bieden hebben. Tevens ga je door 4 sluizen heen en ervaar je hoe dat allemaal in z’n werk gaat. Ik vond het erg interessant, maar ik moet er wel eerlijk bij zeggen dat 4 uur varen wel erg lang is.

4 sluizentocht rederij stiphout

Valkenburg en de Gemeentegrot

Dag 3 alweer. Wat gaat de tijd snel. Het weer werd wat aangenamer en we besloten om naar Valkenburg te gaan. Ik vind het daar altijd erg mooi. Wel enorm toeristisch, maar dat neem ik maar op de koop toe. We hadden iets gehoord van een Cave Experience in de Gemeentegrot en besloten om daar maar een kijkje te gaan nemen. We zijn eerst met een treintje door de grotten gereden. Erg indrukwekkend. Vooral het deel waar de bunkers zijn en waar men kon schuilen voor eventuele aanvallen van buitenaf tijdens de koude oorlog. Na de tour gingen we door naar de Cave Experience. In het Romeinse gedeelte van de grotten wordt een lichtshow gegeven die zijn weerga niet kent. Via projecties, led-verlichting en muziek komen pre-historische en hedendaagse kunst tot leven. Je wordt omringd door projecties op muren tot 10 meter hoog alsof je zelf deel uitmaakt van de getoonde kunstwerken.

Cave Experience

Ben je in de buurt? Breng dan hier zeker een bezoekje aan. Ik was enorm onder de indruk!

Kasteel Hoensbroek

Dag 4 alweer en helaas ook de laatste dag. We besloten om een bezoek te brengen aan Kasteel Hoensbroek. Dit kasteel is nog mooi intact gebleven en zeker een must see als je van kastelen en ruïnes houdt. Je waant je even in de middeleeuwen als je door de ingerichte kamers loopt en de toren beklimt. In dit kasteel kun je ook een kijkje nemen achter de schermen van de film Code M (trailer). Erg leuk om met de kinderen een dagje heen te gaan.

Kasteel Hoensbroek

En ja, dan is het toch echt tijd om de auto in te stappen en weer naar huis te rijden. Jammer. Limburg is prachtig. Het landschap vind ik adembenemend. De kastelen, oude huizen en ruïnes zijn indrukwekkend en het eten is heerlijk. Wij komen zeker nog een keer terug!

Tags:
4 Reactie's

Geef een reactie