sporten

Waarom heb ik toch zo’n moeite met sporten? Of gaat het ergens anders om?

Sporten Bah!

Ik wil dolgraag afvallen en daar hoort sporten natuurlijk ook bij, maar boy oh boy, wat heb ik het daar soms moeilijk mee. Ik ben best druk met van alles en nog wat en als ik dan eindelijk met mijn (dikke) kont op de bank zit, ben ik blij dat ik even rust heb, maar eigenlijk moet ik die dikke kont naar de sportschool slepen. Wat nu?

Afvallen

Ik moet afvallen, i know! Don’t tell me! Soms kijk ik in de spiegel en dan zie ik een dik vet varkentje. Pfff, ik word er enorm onzeker door. Maar ik houd van lekker eten! Ja, ik weet het, elk pondje komt door het mondje!! Maar diëten is niets voor mij. Ik word er alleen maar chagrijnig van en daar wordt mijn omgeving niet veel vrolijker van en ik al helemaal niet. Ik zorg altijd wel dat ik mijn groenten en fruit binnen krijg, maar ik kan bijvoorbeeld wel letten op meer water drinken en minder snoepen. Dit gaat meestal een tijdje goed totdat dat moment in de maand (waar elke vrouw last van heeft) er weer aan zit te komen. Dan eet ik alles wat los en vast zit. Chips en kaas en daarna gelijk chocolade en drop.

Sporten:

Samen met twee vriendinnen (die behooooorlijk fanatiek zijn in het sporten) ga ik nu naar de gym. Zij gaan 3 x per week, maar dat krijg ik echt niet voor elkaar. Ook omdat ik een weekend relatie heb en dan is het tijd voor mijn partner. Slap excuus? Ik vind van niet. Dus ik moet het van ‘door de weeks’ hebben. Nu sleep ik my big fat ass elke dinsdag en donderdag naar die verrekte gym, maar plezier haal ik er niet uit. Maar het rare is dat ik mij enorm schuldig voel tegenover mezelf als mijn vriendinnen wel zo gedisciplineerd zijn en ik niet. Het steekt mij als zij wel gaan en ik niet ga/kan. Raar? Ja, vind ik wel. Hoe komt dat toch? Heeft iemand een idee?

sporten

Alternatieven:

Ik ga dus 2 x per week (zolang het lukt) naar de sportschool. Nu heb ik besloten om 3 x in de week in de ochtend een YouTube lesje van 15 minuten te gaan volgen in mijn huiskamer. Ik hoop dat dat wat oplevert. Daarnaast heb ik een nieuw “apparaat” ontdekt die mij misschien gaat verder helpen. Het heet the Disq. Een handzaam trainingsapparaat dat je overal mee naar toe kunt nemen en je eigen training kunt maken. Maar daar vertel ik je later meer over.

Ik hoop dat ik het vol houd en dat ik meer tevreden over mezelf ga worden. Ik denk dat dat laatste eigenlijk de essentie van het hele verhaal is: ik moet tevreden zijn met mezelf. Hmmmm, puntje om over na te denken.

15 Reactie's
 • Stephanie
  Geplaatst op 11:14h, 30 september Beantwoorden

  Herkenbaar, ik neem mij ook vaak voor fanatiek te sporten haha. Het hielp mij om iets de doen dat ik echt leuk vond (dansen ipv sportschool), maar dat staat nu helaas weer op een laag pitje. Succes!!

  • Kiki
   Geplaatst op 12:30h, 30 september Beantwoorden

   jij ook. 😉 het is soms zo moeilijk om je er toe te zetten. pffff

 • Rory
  Geplaatst op 12:43h, 30 september Beantwoorden

  Precies, dus dat. Tevreden zijn met jezelf. En dat is voor ons vrouwen niet altijd even makkelijk. Ik sportte zelf altijd drie keer per week. Maar serieus omdat ik het leuk vond. Dat ik er ook ‘strak’ van bleef was mooi meegenomen. Nu ik het de laatste tijd veel te druk had, was sporten het eerste dat afviel. Totdat ik na een paar maanden helemaal geen me-time meer had (en sporten valt daar bij mij onder) en ik dus weer voorzichtig aan het opbouwen ben. Inmiddels weer twee keer per week. Die derde keer – op zaterdagochtend – nog even niet. Het is zo belangrijk dat je het zelf ook leuk vindt. En je steeds schuldig voelen als je niet gaat is begrijpelijk maar toch ook een beetje zinloos. Want op die manier geniet je volgens mij ook niet van het niet-gaan (begrijp je mij nog? 😉

  • Kiki
   Geplaatst op 17:52h, 02 oktober Beantwoorden

   Wat fijn dat sporten bij jou valt onder me-time! Ik begrijp je maar al te goed! 😉 , maar soms zie je die fitgirls voorbij komen en ben ik een beetje jaloers. Ik moet proberen om het naast mij neer te leggen en tevreden te zijn!

 • Inez
  Geplaatst op 15:35h, 01 oktober Beantwoorden

  Flink van je dat je al 2 keer per week gaat fitnessen! Ik wil ook graag wat afvallen en hààt sporten. Maar echt. haten. Ik doe het voorlopig dus ook niet, behalve dan 2 keer per week yoga aan de hand van een youtubefilmpje en dat lukt zelfs niet altijd! Veel succes alvast!

  • Kiki
   Geplaatst op 17:50h, 02 oktober Beantwoorden

   Jij ook!!! Ik kijk soms ook een YouTube filmpje (met de nadruk op kijk!!) en dan heel af en toe krijg ik een beetje motivatie. Heel af en toe maar ?

 • Carrieremamma
  Geplaatst op 09:33h, 04 oktober Beantwoorden

  Goed hoor. Doorzetter! Ik weet er alles van en heb ook zo’n hekel aan de sportschool.

  • Kiki
   Geplaatst op 10:51h, 04 oktober Beantwoorden

   Thanks! gisteren wezen spinnen. pfffff nog moe van 🙂

 • MamaMinke
  Geplaatst op 13:04h, 04 oktober Beantwoorden

  Ik hou ook niet van sporten. Ben nu bijna 14 weken bezig en vind het nog steeds geen ruk aan. Maandag een nieuw schema maken. Ik ben benieuwd. Heb helaas geen tip voor je.

  • Kiki
   Geplaatst op 13:07h, 04 oktober Beantwoorden

   Gister wezen spinnen. pffff, heavy! hopen dat ik het vol blijf houden! Jij ook heel veel succes!!!

 • Marieke
  Geplaatst op 20:40h, 04 oktober Beantwoorden

  Zo herkenbaar! Ik moet ook nodig weer eens beginnen met gezonder eten en meer sporten, maar hier heb ik zooooooo geen motivatie voor!

 • Janneke
  Geplaatst op 19:01h, 28 november Beantwoorden

  Belangrijk bij het afvallen is zorgen voor een stabiele bloedsuikerspiegel. Veel mensen hebben door ons westerse eet- en leefpatroon te maken met insulineresistentie. Zorgen voor complexe koolhydraten, eiwitten, vetten en vezels bij elk eetmoment dus ook eventuele tussendoortjes helpt je bloedsuikerspiegel stabiel te houden. Allerlei vitaminen, mineralen, vetzuren en aminozuren kunnen helpen je bloedsuikerspiegel stabiel te houden en de insulinegevoeligheid te verbeteren. In edelgistvlokken zitten chroom en zink, die helpen je bloedsuikerspiegel stabiel te houden. Ook kan D chiro inositol helpen de insulinegevoeligheid te verbeteren. Goed voor je lichaam zorgen kan ook schelen in zogenaamd psychische ontregelingen. Zelf in een ver verleden van allerlei klachten afgekomen, door aanpassing van voeding plus wat supplementen.
  Eventueel medicijngebruik, waaronder ook de pil, kan gewichtstoename bevorderen en je gezondheid nadelig beïnvloeden.
  Ben zelf niet van de sportschool maar wel van het bewegen. Allerlei gezonde volken lopen heel veel. Zelf vandaag een eind gefietst. Wel met een doel. Naar een kringloopwinkel, bakkie thee gedronken, een klant aldaar met hoofdpijn nog even gemagnetiseerd.
  Valt me op dat je bijna overal persoonlijk op reageert. Wat een ijver. Alleen misschien beter om goed voor jezelf te zorgen.

  • Kiki
   Geplaatst op 11:31h, 29 november Beantwoorden

   ik merk dat ik de laatste tijd enorme cravings heb. Ik kan het gewoonweg niet laten.

 • Coolsculpting: werkt het of is het een fabeltje waar we weer intrappen?
  Geplaatst op 17:57h, 30 december Beantwoorden

  […] heb vetjes op plaatsen waar ik het niet wil. Denk aan mijn buik en bovenbenen. Daar wil ik vanaf, maar diëten […]

Geef een reactie